Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22181713

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Matolcsy György marad...

A havi ötmilliós jövedelmű Matolcsy György jegybankelnök mandátuma márciusban lejár. Tegnap Orbán Viktor megnyugtatta a közvéleményt, nem lesz érdemi változás, tehát Matolcsy marad. Valószínűleg már elmegy nyugdíjba is, és a magas jövedelme miatt bizony akár négymillió forint lehet a nyugdíja.

A jegybank minden kiadása: a több mint ezer magas jövedelmű dolgozó munkabére és járulékai, az összes rezsi a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget viszont kiszervezik hat jegybanki alapítványba, ahol elképesztő költekezés zajlik. Az egyik alapítványnál létrehozták a Növekedési Hitelbankot, Matolcsy egyik unokatestvérének vezetésével. Nemrégiben jelent meg a hír, hogy bajban van a bank, felügyelet alá vonják. Százmillió feletti hitelt vettek fel onnan Matolcsy fiai és az unokatestvérek, a rokonok is. Lehet, hogy nem fizetik vissza a hitelt, vagy mi lehet a probléma, még nem derült ki. Vagy ha ki is derül, nem biztos, hogy a közvéleményt tájékoztatják majd róla. Megvették az unokatestvérek a pécsi sörgyárat, lehet, hogy ebből a bankból vették fel rá hitelt? Se baj, majd a magyar adófizetőkkel lerendeztetik azt is!

Hihetetlen történet a TAO-számla, ahonnan a stadionok épülnek immár a határaink mentén Ausztria kivételével végig (kasszakezelő: Csányi Sándor) és a Matolcsyhoz köthető hat jegybanki alapítvány. Információt kiadni a kutakodó tényfeltáróknak az MLSZ csak vaskos százezrekért hajlandó. Állam lettek az államban! A korrupció melegágyait működtetik.

Tehát továbbra is tántorgunk egyik bank- és brókerbotránytól a másikig, egyik túlárazott stadion felépítésétől a másikig! Mivel a már átadott stadionok mind veszteségesek, ezért a fenntartási költségeket is a mi nyakunkra pakolják, és fizethetjük a válogatott és az NB I-es focisták iszonyatosan magas, szinte adómentessé tett jövedelmét!

Ébredj föl kegyes nép…  

Békéscsaba, 2019. január 11.

Anton

Emlékeztető: „Tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét, ezért nem foglalkozik az MNB-alapítványok körül kialakult botránnyal; ahhoz pedig, hogy meginogjon a bizalma Matolcsy Györgyben, égnek és földnek össze kell szakadnia – válaszolta a Népszabadság szegedi tudósítójának kérdéseire Orbán Viktor miniszterelnök kedden Békéscsabán.” (Részlet az MNB-botrány: Orbán töretlenül bízik Matolcsy Györgyben című cikkből, 2016. április 27.)

 Emlékeztető: „A Széchenyi Bank később főleg azért került a hírekbe, mert a Magyar Nemzeti Bank az intézet folyamatos tőkehiánya miatt bevonta működési engedélyét, és végelszámolást kezdeményezett. A bankhoz rengeteg szálon kötődik a magyar állam, ugyanis résztulajdonosa az a Töröcskei István, aki az Államadósság Kezelő Központot vezette, amely posztról lemondott, vagy lemondatták, a bank 49 százalékos tulajdonosa pedig a magyar állam, néhány éve három milliárd forintos tőkeemeléssel szerzett tulajdonrészt. Töröcskei István a száz leggazdagabb magyar listáját szereplő sokszoros milliárdos! Ezt a három milliárdot valószínűleg már nem látják viszont a magyar adófizetők. A Széchenyi Bankról korábban azt mondta a magyar kormány, hogy majd a keleti nyitás bankja lesz, ebben sem ért el különösebb eredményeket. A keleti nyitás jelentős veszteséget okozott, az ezen a címen nyitott kereskedőházakat jó nagy veszteséggel bezárták, de ez egy másik rémtörténet.” (Részlet Az elfeledett Postabank-botrány és a Széchenyi Bank csődje című cikkből)