Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23960013

2019. október 23.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Matolcsy György díszdoktor lett!

Matolcsy György a Debreceni Egyetem (DE) díszdoktora lett, a jegybankelnök csütörtökön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi egyetemi szenátusi ülésen vette át a doctor honoris causa kitüntetést.

A laudációban elhangzott: Matolcsy György 95 tudományos közlemény, 16 könyv, 13 könyvrészlet szerzője, az Egyensúly és növekedés című kötete 2015-ben angol nyelven is megjelent. A DE gazdaságtudományi karán 2019-ben kezdeményezésére alakult meg a Magyar Nemzeti Bank tanszék.

Matolcsy György a Magyarország a fenntartható felzárkózás ösvényén címmel tartott díszdoktori előadásában azt mondta: jegybank nélkül sem szabadság, sem függetlenség nem érhető el, utóbbiak megőrzéséhez pedig egyszerre kell biztonság és gyarapodás – eddig a történtekről a sajtóhír.Az nem kerülhetett persze szóba, hogy a jegybanki alapkamat három év óta 0,9 százalék, ami tönkreteszi a forintot. Általában 2 százalék fölött van a többi országban, jól jár az állam is, de a jegybank nagyon! Lehet kivinni a hatalmas nyereséget a hat jegybanki alapítványba!Kósa Lajos is díszdoktor lehetne, de neki nincs diplomája. Hogy ez akadály-e a témában, nagyon valószínű, hogy igen.

Putyin is díszdoktor lett már korábban a debreceni egyetemen. Lehet, hogy hamarosan érkezik majd átvenni.

Domokos László ÁSZ-elnök előterjesztésére az általában veszteséges cégek vezéreinek a fizetését havi ötmillió forintra emelték. Idősödő generációról van szó, a nyugdíjuk négymillió forint lesz, mert nincs se járulék-, se nyugdíjplafon. Ennyi lett a jövedelme Matolcsy Györgynek és vezetőtársainak is. És nem lehet tudni, hogy a hat közül hány jegybanki alapítványnál szednek még föl jövedelmet?

Ma reggel az euró árfolyama már 335 forint, és mégsem történik a védelmében semmi.

A nagyon alacsony, 0,9 százalékos jegybanki alapkamaton kellene változtatni végre, de nem teszik meg! A monetáris tanács összetételéről ITT !

Békéscsaba, 2019. szeptember 23.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Itthoni nagy pénzszórásaink nemcsak a stadionok és sportlétesítmények környékén fordulnak elő. Az 56-os emlékbizottság is elég sokba került, és hogy sikeres munkát végzett volna, az nem is olyan biztos. A V4-ek soros elnöksége is vitte jócskán az adónkat. Hogy más soros elnökségek ennyi milliárdot elszórnának, az nem is olyan biztos. Mindkét esetben Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum örökös főigazgatója volt a kassza kezelője. A TAO-pénzeknél is jócskán előfordulnak rossz tapasztalatok, ahol a kasszát Csányi Sándor MLSZ elnök, OTP vezér kezeli. És bizony a jegybanki alapítványok is nyelik rendesen az adónkat. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, nyeresége meg Matolcsy György jegybank elnök furcsa hat alapítványába kerül, ahol szintén nagy pénzszórás zajlik.” (Részlet A fél világnak jut már az adóforintjainkból című cikkből) Harminc éve szabadon elnevezéssel három éven keresztül ünnepli a kormány a rendszerváltozást. Ez a sok milliárdos kasszakulcs is Schmidt Mária kezében van.