Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27177814

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Marosán György beszélt úgy a bíróságokról '57-ben, mint Kövér László a bírói függetlenség napján

A közigazgatási bíróságok ötletének felvetése óta vádolják azzal a kormányt, hogy valójában a független igazságszolgáltatás felszámolása a céljuk. Kövér László ezt a vitát a mai napon lezárta: beismerte, hogy igen, tényleg ezt akarják. Meg is indokolta, hogy miért, gondolatait pedig a magyar jogtörténet olyan klasszikus óriása ihlette, mint Marosán György. 

„A bírói függetlenség nem abszolút és öncélú” – szögezte a házelnök az MTI tudósítása szerint. Veretes megállapítását a magyar politikai abszurd humor új csúcsteljesítményeként nem máskorra időzítette, mint a magyar bírói függetlenséget garantáló törvény elfogadásának 150. évfordulójára. 

Kövér Lászlónak egyébként elvi alapon igaza van. A bírók természetesen egy jogállamban nem lehetnek teljesen függetlenek. Kezüket mindig, minden egyes ügyben megkötik a hatályos törvények. Ezért egyébként 1957-ig személyes jogi felelősséget is vállaltak, vagyis, ha kirívóan jogtipró verdiktet hoztak, állásukból elmozdíthatóak, vagy akár büntethetőek is voltak. A NER persze nem azért hozza létre az államhatalommal szembeni peres eljárásokat lefolytató különbíróságokat, és nem azért alkot olyan törvényt, amelynek értelmében ezeket saját megbízható embereivel töltheti fel, hogy aztán nekik bármilyen elszámoltatástól kelljen tartaniuk.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel (Marosán elvtárs hanganyagával) elérhető ITT !

Forrás és fotó: alfahir.hu

Vissza az ötvenes évekbe! Marosán György hírhedt bolsevik elvtárs beszólásáról bővebben ITT !

Emlékeztető: „A bolsevizmus a legfőbb rossz,ami valaha is a világra szakadt.” (Márai Sándor)

Emlékeztető: „A kereszténynek mondott hatalom és sajtómunkásai figyelmébe: a 10 parancsolat 8. parancsolata így szól: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!”