Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027165

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Magyarország nem szavazta meg, hogy vizsgálják a Fülöp-szigeteki vérengzéseket

De lesz vizsgálat az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában, amely jelentést fog írni. Magyarország az egyetlen európai tagja a tanácsnak, amely nemmel szavazott.

Szijjártó Péter kezet fog a véreskezű diktátorral (Fotó: 24.hu)

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa csütörtökön határozatot szavazott meg arról, hogy előzetes vizsgálatot indít a Fülöp-szigeteki drogellenes „háborúban” meggyilkolt ezrek ügyében. Az erről szóló határozatot Izland terjesztette a tanácsa el. A Genfben ülésező, 47 tagú testületben lefolytatott szavazáson 18 ország voksolt a javaslat mellett (köztük az Európai Unió tagországai), 14-en ellene (köztük Kína), míg 15 ország tartózkodott (köztük Japán) – írja az MTI.

Az már máshol olvasható, hogy Magyarország is nemmel szavazott Angola, Kína, Kuba, Egyiptom, Eritrea, Szaúd-Arábia mellett – egyedüli európai országként. A Fülöp-szigeteki delegáció arra buzdította az országokat, hogy az előterjesztés ellen szavazzanak, írja az MTI, ez nálunk hatott. (Forrás: hvg.hu)

A Fülöp-szigeteken vérfagyasztó dolgok történnek. Dutarte diktatúrájával is üzletel a magyar kormány, de üzletelnek ők bizonytalan hátterű, a nemzetbiztonsági bizottsági átvilágításon megbukott arabokkal, és juttatnak jócskán az adónkból a török diktátornak is. Elképedt a világ azon is, hogy Magyarország a mianmari (a volt Burma) katonai juntát támogatta, és nem az általa elüldözött rohingyákat. Az azeri baltás gyilkos kiadása is elképesztő volt, egy ideig ment arról is a sajtóban a polémia, de ennél több nem igazán történt. Annyit még lehetett régebben olvasni, hogy a baltás gyilkos áldozatának, az örmény kiskatonának a szülei az európai bírósághoz fordultak… Se baj, ha kártérítést kell fizetni, akkor a magyar adófizetők majd kifizetik azt is. Akárcsak a kafetéria-jegyek forgalmazásának elvétele miatt a francia cégek által nemzetközi bíróságokon zajló perekben. Oda is fizetünk jócskán, és mi fizetjük a Letelepedési kötvények öt év utáni kamatokkal terhelt visszavásárlását is. Ez az első évben 30 milliárd forint volt, de a további években ennél jóval több lesz, mert a Rogán-féle offshore lovagos baráti kör ráerősített a forgalmazásra. A haszon természetesen az övéké!

2017-ben az OCCRP a Fülöp-szigetek elnökét, Rodrigo Dutertét választotta az Év Emberének. A szervezet hatodik éve osztja ki ezt az „elismerést” olyan személyeknek, aki abban az évben a legtöbbet tettek azért, hogy a szervezett bűnözés és a korrupció tovább terjedjen és erősödjön. „Duterte csúfot űz a jogállamiságból hazájában” nyilatkozta Drew Sullivan, az OCCRP főszerkesztője, a „győztest” kiválasztó zsűri tagja.

Lehet, hogy soha nem tudjuk meg, hány milliárd adóforintunk ment ki a Fülöp-szigetekre és Mianmar katonai juntájának. Időnként elképedünk a kormány elképesztő „üzletein”, és egyelőre még forog velünk a mókuskerék…

Békéscsaba, 2019. július 12.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A kommunizmus áldozatainak emléknapja mellé sajnos időszerű lesz a RENDSZERVÁLTOZTATÁS ÁLDOZATAI elnevezéssel egy új emléknapot beiktatni. A magyar társadalmat megfosztották a nemzeti vagyonának nagy részétől. A népnyelv szerint nem is történt rendszerváltozás, mindössze annyi történt, hogy Kimentek a tankok, bejöttek a bankok! Az igazi nyertesek a kommunisták, és immár a leszármazottaik. A devizahitel miatt sok magyar család került és kerül utcára. Számukra hosszú évek óta nincs segítség. A devizahitel egy olyan konstrukció, amitől megszabadulni nem lehet, még a halállal sem, mert örökölni fogják a gyerekek. A jegybank nagyon jól járhatott, nem győzi kiszervezni a szinte már magánalapítványként működő hat jegybanki alapítványba azt a nyereséget, amely az országot illetné. Az összes kiadása viszont a magyar adófizetőket terheli!” (Részlet A kommunizmus áldozatainak emléknapja című cikkből) Legújabb hír, hogy jönnek befelé hozzánk az amerikai katonák – és valószínűleg tankot is hoznak…

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből)

Törökországot az Európai Unió bőséggel támogatja, pl. abból a tagdíjból, amit Magyarország is befizet! Miért ez a rettenetes plusz teher? Ennyire jól áll Magyarország? Hogy a történet még szebb legyen, jócskán jönnek át török segítséggel a migránsok Görögországba! A Balkánon már kezdenek feltorlódni! Normálisan működő ország ilyet nem tenne!!