Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20713561

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

Magyarország növelheti hozzájárulását az EU költségvetéséhez (videóval)

Magyarország kész a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 1,2 százalékára emelni a hozzájárulását az Európai Unió büdzséjéhez a következő hétéves költségvetési ciklusban, mivel az Egyesült Királyság tervezett kilépésével és az új kihívásokkal több feladat jut kevesebb befizetőre – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn egy brüsszeli konferencián.

Felszólalásában a tárcavezető mindenekelőtt rámutatott, hogy az EU-nak úgy kell megoldani az előtte álló súlyos kihívásokat, hogy közben távozik a közösség egyik legfontosabb országa, ehhez pedig a tagállami befizetések növelésére van szükség. 

„Meggyőződésünk szerint kevesebb pénzből nem lehet több Európát létrehozni” – fogalmazott.

Lázár arról is beszélt, hogy „offenzív, bátor, kezdeményező” költségvetési javaslatot vár az Európai Bizottságtól a 2020 és 2027 közötti ciklusra, mert a mostani büdzsé „defenzív” volt, amely egy válságra reagált.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Azt vajon miért nem teszi szóvá Lázár János, hogy a több mint 70 ezer(!) uniós bürokrata létszámát illene végre megfelezni, a magas jövedelmét pedig csökkenteni kell! Az uniós képviselők létszámára ugyanez vonatkozik. A Brüsszel és Strasbourg közötti röpködésük nagyon megterheli a büdzsét, és szennyezi a környezetet is. Strasbourg városa jelentős bérleti díjat élvez a hatalmas épületegyüttesért. Volt olyan esztendő, hogy háromszor számlázták le a bérleti díjat, és háromszor fizették ki a körültekintő bürokraták. Csak Brüsszelben hatezer fő gondoskodik a bürokraták és a képviselők teljes ellátásáról… Ami még ennél is elképesztőbb: sem a hazájukban, sem az Európai Unióban nem terheli őket ADÓ- ÉS JÁRULÉKFIZETÉSI kötelezettség! A jövedelmük nettó jövedelem, és amiről van képük számlát benyújtani (akár a kozmetikai kezelésről is), azt kifizetik nekik.

A baj abból lenne, ha az uniós pénzek magyarországi felhasználását valóban ellenőriznék, és nemcsak kirándulni jönnének ide az uniós bürokraták. Meg fog alakulni az unió ügyészsége, de abba Magyarország nem akar bekapcsolódni, mert jobban tetszik a Fideszes hatalomnak a jelenlegi gyakorlat: Polt Péter fideszes legfőbb ügyész vizsgálja ki az uniós pénzek felhasználása miatt keletkező gyanús ügyeket. 

A döntések az unióban egyébként nem az uniós parlamentben, hanem az Európa Tanácsban (a tagállamok miniszterelnökei alkotják) születnek. Csak rá kell nézni, mekkora létesítményeket tart fenn Brüsszelben, Strasbourgban, Luxemburgban, Frankfurtban (ott székel az Európai Központi Bank) és valamennyi tagállamban az unió. Amikor egy uniós képviselő mandátuma lejár, az átszámítva több mint egy millió forintos jövedelem további HÁROM ÉVIG megilleti. Már nem végkielégítésnek, hanem nyugdíjnak hívják. Hétszázötven uniós képviselő közül van olyan eset, hogy akár húszan is bent vannak az ülésteremben, vagyis munkahelyükön.

Békéscsaba, 2018. január 9.

F. I. – T. Z.  

Emlékeztető 1.:

 

Emlékeztető 2.: