Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19440381

2018. december 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Auguszta napja van.
Holnap Viola napja lesz.

Magyarország helyett Észak-Irakban adott át iskolát és lakóházakat Balog Zoltán

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere magyar finanszírozásban felépült iskolát adott át hétfőn az észak-iraki kurd régió székhelyén, gyógyszer-finanszírozási megállapodást írt alá az erbíli Szent József-klinikán, és szintén magyar támogatással újjáépült lakóházakat adott át egy keresztények lakta faluban.

A miniszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a kurd autonóm kormány oktatási és megbízott vallásügyi miniszterével, Pistivan Szadikkal, valamint a káld katolikus egyház erbíli püspökével, Bashar Matti Wardával együtt avatta fel a káld katolikus egyház által fenntartott iskolát, amely a magyar állam és a Magyar Katolikus Egyház együttműködésében, összesen 200 millió forintos támogatással épült fel.

A Szűz Máriáról elnevezett iskola több száz gyermeknek ad lehetőséget a tanulásra. Közöttük vannak eredetileg ott élő és máshonnan elmenekült gyerekek is.

A Szent József-klinikán aláírt megállapodás arról szól, hogy a magyar állam a következő hat, illetve nyolc hónapban támogatja a klinika működését. Ebben a térségben ez az egyetlen krónikus betegeket ingyen ellátó egészségügyi intézmény, és több ezer, részben helyi, részben menekült beteget látnak el itt.

A miniszter programjában szerepelt még egy látogatás a keresztények lakta Teleszkof faluban, ahol a magyar állam segítségével, a Magyarország Segít (Hungary Helps) elnevezésű program keretében ezer családnak építették újjá az otthonát, valamint a közösségi házat és a templomot, és bár Teleszkof nagyon közel van a háborús frontvonalhoz, a lakosok már vissza tudtak térni településükre.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Ebben a kurd övezetben vannak a Mol olajmezői, amelyeket a magyar adófizetők pénzén, vagyis magyar zsoldosokkal és pesmerga (kurd) katonákkal őriztetnek. Árultak itt letelepedési kötvényt is, de vajon kinek? Egyszer Szijjártó Péter kiállt a mikrofon elé, és elmondta, hogy néhány pesmerga katona itt gyógyul a Honvéd Kórházba. Szerencsére Erdogan török elnök nem értesült a nagy lehetőségről.

A még több magyar zsoldos katonát Észak-Irakba című korábbi cikk videóval ITT

Nagyon sokba kerül az afganisztáni felesleges „helytállásunk” is… Elég sok milliárd adóforintunk kiáramlott például Egyiptomba, Nigériába, Laoszba, Vietnamba, Mongóliába, Mianmarba, a Fülöp-szigetekre, és csak Isten a megmondhatója, hogy még hány országba. Mintha itthon minden rendben lenne. 2017 év végén jócskán történtek felesleges kifizetések, szavazatvásárlások, jutalmak, és jön ismét Erzsébet-utalvány az időseknek.

Amiről a Fidesz választási kampányában nem fogtok hallani: az államadósság évente 1000 milliárd forinttal nőtt a harmadik Orbán-kormány idején, és bizony 8000 milliárd forintra ugrott az államháztartási hiány, mert kifizették 2020-ig előre az uniós pénzeket. Ha nem jön be annyi, amennyit kifizettek, a kár ismét a magyar adófizetőket fogja terhelni. A választás után nagyon kemény megszorítás lesz a következménye ennek a rettenetes pocsékolásnak! 

Békéscsaba, 2018. március 6.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Orbánék rettegnek a 2018-as elszámoltatástól. Ezért hazudták már rólam, hogy Haynau-imádó vagyok, hogy homoszexuális orgiákra jártam, hogy török terrorista, hogy Soros-ügynök, Simicska-csicska lettem, hogy vadászom a nyugdíjasokra, most pedig, hogy lebontanám a kerítést és hogy Allahot dicsőítettem. A szánalmas hazugságokért a bíróságon vettem elégtételt. Milyen érdekes, hogy azt még soha nem hazudták rólam, hogy elloptam valamit. Emlékezzünk erre, amikor szavazunk!” (Vona Gábor: Félnek című jegyzete)