Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20713047

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

Magyar diplomáciai kudarc, hogy a Nyugat „nagy történelmi pillanatnak” tarthatja Erdély elrablását

Múlt héten nagy port kavart, hogy az Európai Bizottság (EB) elnöke, Jean-Claude Juncker „az európai történelem nagy pillanatának” nevezte Erdély Romániához csatolását. Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese Facebookon reagált a kijelentésre.

Gyöngyösi szerint a december elsejei román ünnepnap a magyarság számára „a megaláztatás napja, amin nem segít az a magyarellenes politika, amelyet Románia immár száz éve folytat”.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a Fidesz–KDNP narratívájával szemben nem csupán Jean-Claude Juncker hibája, hogy ő ebben jelentős történelmi eseményt lát. Szerinte Juncker ezzel legfeljebb annyit bizonyított, hogy igen keveset ért Közép-Európa történelmi traumáihoz, a magyarság számára sértő kijelentését viszont a román diplomácia kitartó munkája alapozta meg, amely „hatalmas felhajtással készül, hogy Erdély elszakításának 100 éves évfordulóját megünnepelje és nyilvánvalóan minden eszközt bevet azért, hogy saját történelemhamisításait az egész világgal elfogadtassa”.

Ezzel szemben az Orbán-kormány semmit sem cselekszik, még annyira sem voltak képesek,  hogy a Jobbik Trianon-emlékévre vonatkozó javaslatát elfogadják.

A Jobbik elnökhelyettese szerint „míg Románia jó színben tünteti fel magát az európai politikában, még az Európai Ügyészséghez való csatlakozást is támogatja, amiért vállveregetést kap és még saját történelmét is „fényezheti”, addig Magyarország egy elszigetelt, korrupt ország, amelybe bárki belerúghat, nemzeti fájdalma pedig a kutyát sem érdekli”.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás és fotó: alfahir.hu

Emlékeztető: „A végek tiltakozása elhangzott és a tragikus fényesség belealudt a sötétségbe. Amíg a nemzetrontók kezében van a hatalom, így is lesz ez mindig! A kormány milliókat adott az erdélyi oláhoknak, és adott nekik magyar katonáktól elvett temérdek fegyvert is, míg a székelyeket és a magyarságot verejtékes rémületben fegyvertelenül hagyja az életére törő ellenség között. Károlyi kormánya mindenkit támogat velünk szemben. Ma, hogy szolgálatban voltam a Keleti pályaudvaron, lázasan különvonatokat állítottak össze. Gyulafehérvárott az izgatók oláh nemzetgyűlést hívnak össze, mely – úgy hírlik – önhatalmúlag ki fogja mondani Erdély és sok magyar vármegye elszakadását. A magyar kormány pedig a gyűlésre utazók kényelmére különvonatokat ajánl fel. Olyan az egész, mintha torzan, aljasan vigyorogna valami a haldoklás felett.” (Részlet Tormay Cécile Bujdosókönyvéből – 1918. november 28-áról) Az a bizonyos nagygyűlés 1918. december 1-jén Gyulafehérváron volt, ahová Székelyföldről télvíz idején nem tudtak eljutni. Ők nem kaptak különvonatokat Károlyi Mihálytól…