Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27086156

2020. május 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.

Magyar állami tulajdon a Viking szállodahajóban

Rogán Antalnak nemcsak a Letelepedési kötvényes bizniszt köszönhetjük! Rajta keresztül közös cége van a magyar államnak a Hableányt elsüllyesztő szállodahajó svájci tulajdonosával. A vizsgálatok lezárta után tetemes kártérítések következnek! Vajon mennyibe fog ez is kerülni a magyar adófizetőknek? A letelepedési kötvénnyel okozott kár évente 30 milliárdot is meghaladja, mert a kötvényeket öt év után kamatokkal megterhelten vissza kell vásárolni. A hasznot a haverok zsebre vágták, a visszafizetési kötelezettséget a magyar adófizetők nyakába varrták! Ahogy szokták!

Fotó: Máté Zoltán/MTI

A dunai szállodahajó-biznisz egyik legnagyobb szereplője és haszonélvezője, a svájci tulajdonú Viking Cruises (a Hableány sétahajó tragédiáját okozó szállodahajó, a Viking Sygin tulajdonosa) egy magyar kft.-n keresztül közösen tulajdonolja a Rogán Antalhoz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökséggel a legfőbb dunai hajós céget, a Mahart Passnave-t – tudta meg az Index.

A Mahart Passnave-et 2013-ban vásárolta meg a magyar állam számára a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Idén márciustól a cég feletti tulajdonosi jogokat az állami Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja, amelynek részvényesi jogai a miniszterelnök kabinetminiszterének, Rogán Antalnak a kezében vannak.

A Mahart Passnave több mint harminc hajóval rendelkezik, de nem ez a fő értéke, mivel a hajók jelentős része elavult és öreg. Az igazi érték a cég kezében levő 70 kikötő, közöttük számos belvárosi kikötő, azaz a budapesti hajókikötők túlnyomó része.

A Viking Cruises magyar leánycége, amely tulajdonos a Passnave-ban, szintén elég szép profitot termel, 574 millió forintot tavaly. A hatalmas világcégnek egyébként 70 óceánjáró hajója is van, de szintén jelentős szerepet visz az európai folyami hajózásban. A cég honlapja szerint 54 folyami szállodahajóval (longship) rendelkeznek, amik főleg a Rajnán, a Majnán és a Dunán közlekednek. Emellett a Szajnán 3, a portugál Dourón 4, az Elbán 2 hajójuk van, az orosz és ukrán folyókon 6, az egyiptomi Níluson pedig három hajójuk jár.

Forrás: keleten.hu

sokkaljobb-kommentár: Az állami cégek vezetőinek (mit sem számít, ha veszteséges a cég!) fizetését havi ötmillió forintra emelték. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, ezért aztán a nyugdíjuk négymillió forint körül lesz majd! Lehet, hogy már Rogán fizetése is ötmillió? A letelepedési kötvényekkel jó nagy kárt okozott a magyar adófizetőknek, és nagyot kaszáltak rajta a haveri körével. Ötödik kerületi polgármesterként is előfordultak dolgok, de hát azt már az idő porral belepte. A kormánypropaganda elviselhetetlenségében Rogánnak van talán a legnagyobb szerepe. A gagyi óriásplakátjaival nevetségessé vált, és temérdek kiadást okozott. A másik 90 milliárdot a közmédia emészti fel. Eközben a keményen dolgozó kisembert sanyargatják, elvonják tőle a béren kívüli juttatást és nyakába teszik a rabszolgatörvényt, ők dúskálnak a javakban.

Ilyen népes és ilyen magas jövedelmű korrupt hatalom még soha nem volt az ország élén.

Békéscsaba, 2019. június 4.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Aki Magyarország, főleg a magyar vidék sorsát kicsit is ismeri, elképed azon, hogy a lepukkanó félben, vagy már lepukkant területek miért nem érik el a nemzetinek és kereszténynek mondott kormánynak az ingerküszöbét? Miért csak a stadionok és a temérdek felesleges beruházás a fontos? Rengeteg fa esik áldozatul a megalomániának, és betontengerré alakul át az ország, főként a főváros. A nyári hőségek fokozódnak, ami elől vajon hová fog menekülni a városi lakosság?Egy régi kedvenc mondás: Nyugi dagi, nemcsak foci van a világon! Nálunk egyelőre a focié a főszerep!” (Részlet a Stadionok országa leszünk? című cikkből)

Emlékeztető: „A Fidesz nem helyezte alkotmányos védelem alá a termőföldet (azé az ország, akié a földje!), a vízbázist (víz nélkül nincs élet, sok multi feni már a fogát a magyar vízkészletre!), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket!) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat!). Levédte viszont a nekik oly fontos, a kisembereknek oly átkozott egykulcsos adót. 15 százalékkal adózik emiatt a havi többmilliós jövedelmű és a több mint egymillió minimálbéres!” (Részlet az Alkotmány vagy alaptörvény című cikkből)