Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25668856

2020. február 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Álmos napja van.
Holnap Eleonóra napja lesz.

Ma Szájerné és Polt is bebetonozhatja zsíros állását

Három plusz egy napos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. Szájer József felesége az Alkotmánybíróságba menekülhet, Polt Péter pedig folytathatja kőkemény, kérlelhetetlen és elfogulatlan korrupcióellenes bűnüldöző munkáját.

Hétfőn először a közelmúltban elhunyt Nagy-Bozsoky Józsefről emlékeznek meg a képviselők, aki 1990 és 1994 között az MDF képviselője volt. Ezt követően ismét szavaznak a Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottságról. Ennek érdekessége, hogy szeptemberben a bizottság egyszer már megalakult, az ellenzéki frakciók meg is nevezték jelöltjeiket a Médiatanácsba. A fideszes képviselők azonban arra hivatkozva, hogy hamarosan a médiatörvény módosítását kezdeményezik majd (azt mondták, a jelölés bürokráciáját szeretnék egyszerűsíteni), nem nevezték meg jelöltjeiket. Időközben a Médiatanács kilencéves mandátuma lejárt, a törvénymódosításnak se híre, se hamva, így a Parlamentnek muszáj lesz mihamarabb megszüntetni ezt a mulasztásos törvénysértést.

Az interpellációk során szóba fog kerülni többek közt a kórházak adóssága, a vonatok pontossága, a választási csalások, Paks 2, a magyar fiatalok, valamint a nyugdíjak infláció alatti emelése is. Kormánypárti interpellációk is várhatók, azok – mint ismert – csupán alákérdezések…

A KDNP-s Aradszki András és a DK-s Varju László mentelmi ügyének tárgyalása után személyi döntések következnek: először a Ház a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjairól szavaz. Az ugyancsak kilencéves mandátumú, paritásos összeállítású plénum ügyében megegyezés született a kormánypártok és az ellenzék között, így várhatóan sikeres lesz a szavazás a három-három jelöltről.

Ezt követően három titkos szavazás következik. Először Szájer József fideszes EP-képviselő feleségéről szavaznak.

Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal botrányokkal teli elnöki idejét követően „bukik fel” az Alkotmánybíróságba, ha legalább 133 képviselő is így gondolja. Utána az alapvető jogok biztosának annak a helyetteséről szavaznak, aki a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét látja el. Végül Polt Péter legfőbb ügyész mandátumának meghosszabbításáról mondanak véleményt, nyilvánvalóan a legfőbb ügyész „hatékony és kérlelhetetlen korrupcióellenes bűnüldöző munkájának” megfelelően fognak szavazni a honatyák és honatyák.

Az ellenzéki frakciók több javaslatának napirendre vételéről is tárgyalnak hétfőn. Az LMP-sek a Budapest–Belgrád vasútvonal és Paks 2 építéseinek leállításáról nyújtottak be határozati javaslatot. A DK az emberi és kisebbségi jogokról és az ezeket fenyegető szervezetekről szavaztatna meg határozatot. A Jobbik „a közelmúlt eseményei” miatt megteremtené az állami díjak és kitüntetések visszavonhatóságának lehetőségét – egyértelműen a Borkai-orgiára utalva. Ugyancsak a konzervatív párt szeretné szigorúbban büntetni az állatkínzókat is, ennek a javaslatnak a tárgysorozatba vételét is tárgyalja a Ház.

Kedden a Parlamentben az előbbiek tárgysorozatba vételi kérelmeiről döntenek, ezt követően szavaznak államközi és nemzetközi egyezményekről, valamint a Médiatanács tagjait jelölő bizottságról is. A keddi nap délutánján és szerdán törvényjavaslatokról és beszámolókról tárgyal az Országgyűlés – vélhetően „hatalmas” érdeklődés mellett…

Az ülés a jövő hétfőn ér véget kérdésekkel, valamint azonnali kérdésekkel. Reméljük, „lóf*sz” sem lesz…

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Polt Péter újabb 9 évig védelmezheti a kormányzati korrupciót, védheti a Fideszes oligarchákat. A Vatikán védőszentje Szent Péter, a magyar kormány és a kétharmados többségű parlament vitatható tetteinek védelmezője Polt Péter. Nem csatlakozik a magyar kormány az uniós ügyészséghez, mert akkor vége lenne a visszaéléseknek!

Hiába szeretné a magyarok többsége azt, hogy csatlakozzunk az uniós ügyészséghez, a magyar kormány nem fogja megtenni. Ha csak nem történik az unió részéről változtatás, vagyis illene kötelezővé tenni a csatlakozást! A korábbi román korrupcióellenes ügyésznőt egyébként kinevezte az Európai Unió illetékese az uniós ügyészség élére!

Békéscsaba, 2019. november 4.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: Pont abban a balatoni luxus apartmanházban vett üdülőt Rákosfalvy Zoltán, a győri polgármesterrel szexpartizó ügyvéd, ahol Polt Péter és a felesége is  ingatlantulajdonos lett, írja a tulajdoni lapok adatai alapján az Átlátszó. A főügyész és felesége 2016-ban vett apartmant a balatonfüredi apartmanházban, akárcsak a győri ügyvéd-kaszinótulajdonos.  Rákosfalvy volt az, aki hatalmasat szakított azzal, hogy elhappolta a győri önkormányzat elől azokat a szántókat, amiken később az Audi épített logisztikai központot. Közben persze Borkainak dolgozott, és az egyik általa kapott cég most is egymilliós fizetést biztosít a polgármester fiának.” (Részlet a Pont ugyanabban az apartmanházban van nyaralója Polt Péternek és Borkai ügyvédjének című cikkből)