Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23857488

2019. október 16.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Gál napja van.
Holnap Hedvig napja lesz.

Műtét előtti gondolatok…

A kórházi műtőbe történő bevonuláskor nem szólnak fanfárok!Néhány készülék zümmögése jelzi, hogy működésre kész. Kölcsönösen köszöntjük egymást. A beteg 75 feletti néni, az elképzelhető összes betegség birtokában.

Váratlanul szólal meg:

– Mielőtt elaludnék, szeretnék imádkozni! Lehet?– Persze, csak tessék! – mondom bosszúsan.– Köszönöm, fiam – s belekezd csendesen.– Domine ! ... Ámen! – mondja e két szót.– Csak ennyi? – kérdezem meglepetten.– Csak ennyi.– Úgy legyen!– Igen, fiam. Ez minden. E két szó közöttieket az Úr úgyis tudja. Tudja, hogy mit mondanék, mit kérnék. Én nem kérek magamnak semmit, de elfogadom, amit Tőle kapok. Tudom, ma Ő vezeti a doktor urak kezét, így nem hibázhatnak.

Mereven állunk, feltartott kézzel. Talán csak a maszkok mögötti szemüvegek csillognak fényesebben, mint korábban.

 – Lehet még egy kérésem?– Igen, természetesen – de már nem vagyok bosszús a késés miatt.

Életem legrövidebb, és leginkább hittel teli imáját hallottam egy perce. Gondolatban még kitöltöm a két szó közötti helyet.

– Szeretném elénekelni a legszebb énekünket, ha még tudom, mert nagyon álmosodom.

S, ekkor remegő, halk hangon belekezd a 42. zsoltár első sorába:

– Mint a szép híves patakra, a szarvas kívánkozik,...A következő sortól az egyik műtősnő csatlakozik:– Lelkem úgy óhajt Uramra, és hozzá fohászkodik...A versszakot már öten fejezzük be:– Tehozzád én Istenem, szomjúhozik én lelkem.Vajon színed eleiben mikor jutok, élő Isten?

Egy mély sóhajjal álomba merül a néni.

– Törlést kérek! A szemüvegemre.Még várok egy percet, hogy összeszedjem magam.– Ha Isten velünk... Kezdhetjük!... Kérem intubálni!

Elgondolkodtató:

Gondolkozz el rajta, mikor azt hiszed, csak Téged bánt az Élet...Nézz körül a világban! Láthatod az embereket, akik az utcán élnek.Ha azt hiszed, hogy csak neked fáj, amikor akit szeretsz, mással látod.Nézz meg egy vakot, aki soha nem láthatja meg a napvilágot.Ha azt hiszed, ver a sors, amikor az emberek rosszat kiabálnak Rád.Nézz meg egy süketet, aki soha nem hallhatja az Élet dallamát...Ha azt hiszed, Te vagy az egyetlen, akit akadályok vesznek körül ...Nézd azokat, akik nem tudnak járni, arcukon mégis mosoly derül.Ha azt hiszed, rossz helyre születtél, s Téged senki nem szeret,Nézz meg egy árvát, ki könnyes szemmel nézi a szüleidet...Ha azt hiszed, hogy nem kapsz időt, hogy begyógyuljanak a sebek,Nézd azokat, akik hirtelen hunytak el, nem ölelhették át szeretteiket !Mielőtt panaszkodnál, nyisd ki a szemed, rosszabb is lehetne...S rájössz, hogy nem sírva kell eltöltened a napot, hanem nevetve.Köszönd meg, amit a sorstól kaptál, ne háborogj sohasem!Nem tudhatod, mi lesz holnap...

Ez vezessen az Életben !dr. N. M. M.

Forrás: sokkaljobb levelesláda