Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25637787

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Mészáros Lőrinc lányának szakdolgozatáról

A 24.hu számolt be Mészáros Beatrix szakdolgozatáról, amit tavaly adott le a Debreceni Egyetemen. Mészáros Lőrinc lánya jogi diplomát szerzett, a diplomamunka címe: „A verseny érdemi befolyásolására alkalmas tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat”.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc. Fotó: alfahir.hu

A dolgozatban elsősorban a GVH ügyeit veszi górcső alá és elismerősen szól a hivatalról, tételmondata szerint „a Gazdasági Versenyhivatal a gazdasági versenyt oly módon óvja, hogy nem engedi tisztességtelenül befolyásolni a fogyasztói döntés mechanizmusát.”

Mészáros Beatrix a Debreceni Egyetem előtt export-import menedzsment szakirányú diplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (azóta egyetem), valamint oklevéllel rendelkezik a milánói Szent Szív Katolikus Egyetem kommunikáció szakáról. (alfahir.hu)

Mészáros Lőrinc birodalma Békés megyében:

10-15 milliárd helyett 115 milliárdba kerül az új kézilabda-csarnok! Mészáros Lőrincék cége építi, de bőven ott vannak a jócskán megdrágult Puskás Stadion építkezésénél is.

Békéscsaba, 2019. augusztus 5.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: Noha tényleg sosem áramlott ennyi pénz a magyar sportba, azt is látni kell, hogy ezzel párhuzamosan elképesztő a túlárazási hullám a sportlétesítmények építésekor, vagyis a pénz egy része nem a sportban hasznosul, hanem a kivitelező milliárdos üzletemberek zsebébe vándorol. Nemrég Cser-Palkovics András írta egy Facebook-posztban, hogy elsősorban az építőiparban jellemző mindez, és emiatt elmaradt a városban a kórház új, belgyógyászati tömbjének fejlesztése. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. 18,2 milliárdos ajánlatot tett az Épkar Zrt.-vel konzorciumban, de ezt a hatalmas összeget még a kormány is sokallta, és nem fogadta el. A Vidi FC új stadionjára – szintén legalább 3–3,5 milliárdos költségnövekedés és jelentős csúszás mellett – szerencsére még jutott pénz. (A Vidi tulajdonosa Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja, akinek építőipari cége (Market Zrt.) nem győzi bevállalni az állami beruházásokat, a legnagyobbat talán a vizes vébé túlárazásán kaszált.” (Részlet a Szűnni nem akaró túlárazások című cikkből) A Puskás Stadion építésénél is ott „bábáskodnak”, annak költségei már meghaladják a 200 milliárd forintot, pedig nem lesz alkalmas atlétikai versenyek rendezésére! Arra a célra építeni kell egy félő, hogy ehhez azonos költségű másik stadiont! Hogy a betonteknővé tett fővárossal mi lesz a hőhullámok idején, és marad-e még fa, az még nem derült ki!