Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25675034

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Mészároséknak milliárdokat hoztak a szabálytalannak ítélt beszerzések

Mészáros Lőrincék a már megítélt 240 milliárd forintból 70 milliárd forint értékben kaptak építkezéseket a víziközmű-projekt keretében – írja a 24.hu.   A 420 milliárdos keretösszegű programnál az Európai Unió szabálytalanságokat talált, ezért a megítélt támogatásból 60 milliárd forintot bukhat az ország. A fejlesztések viszont nem állnak le, de a hiányzó összeget az adófizetők pénzéből kell pótolni.

A lap közérdekű adatigénylés után tudta meg, hogy a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. (NFP) 2016 végén melyik vállalkozásoknak ítélte a beszerzéseket. Az ország 6 régiójában, 70 milliárd forintos projektekről volt szó, régiónként 4 győztessel. A Mészáros és Mészáros Kft. az Euroaszfalttal közösen 17 szerződést köthetett az NFP-vel 70 milliárd forintra.

Szabálytalanságok

Az uniós revizorok a vizsgálatok során arra jutottak, hogy a 24 győztes pályázó közül csak 4 adott be érvényes ajánlatot, ami súlyos szabálytalanságnak minősül. Az auditorok szerint gyakorlatilag nem működik az érintett források felhasználásának ellenőrzésére létrehozott állami rendszer.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A magyarországi választók többsége szeretné, ha Magyarország csatlakozna az Európai Ügyészséghez, hiszen annak lenne hatásköre nemcsak feltárni a korrupciót, hanem tenni is ellene. A magyar kormány nem csatlakozik, szerintük a legfőbb ügyész (a Fidesz Polt Péter nevű pártkatonája) megoldja ezt a feladatot. A pénzmosás elleni uniós határozatot nem szavazta meg tavaly az Európai Parlament Fideszes frakciója. Miért is? Mert itt nem pénzmosás zajlik, hanem pénzmosoda.

A napokban kinevezték az Európai Ügyészség élére Laura Codruța Kövesit, a volt román korrupcióellenes ügyészt! Az ügyésznő elég sok korrupt román politikusnak megmutatta a börtönbe vezető utat! A kinevezéséről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. október 28.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarék-pénztárral kapcsolatos lehetőséget is, miközben a kiválasztott oligarchák (magyarországi adófizetést elkerülők) egyre gazdagodnak!  

Emlékeztető: „Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát.” (Demján Sándor) A befolyásos milliárdos 2018. március 26-án elhunyt.

Emlékeztető: „Az iratnyilvánosság hiányával károkat okozott a politikai elit a társadalomnak – jelentette ki Ungváry Krisztián. A történész szerint az államnak jogszabályi lehetősége van arra, hogy titkolózzon, és zsarolásra tudja felhasználni az ügynökügyet, így azt a törvényhozók feladata megoldani. A történész Alinda című műsorunkban azt mondta: nem az MSZP járt volna rosszul az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalával, hanem a Fidesz.” (Részlet az Ungváry: A Fidesz járt volna rosszul az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalával című cikkből)