Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25766116

2020. február 27.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.

Mészárosék Székelyföldön is kapuba találnak

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége tervezi, és valószínűleg egy NER-közeli cég építi tavasztól Székelyföldön az új, nyolcezer férőhelyes, a legmagasabb UEFA-előírásoknak is megfelelő stadiont. A pályát használni fogó Sepsi OSK labdarúgócsapat mögött álló részvénytársaság többségi tulajdonosa (pár áttéttel) már egy olyan anyaországi vállalkozó, Varga Károly, akinek három közös cége is volt Felcsút volt polgármesterével. A stadion az anyaországi cég erdélyi leányvállalatának birtokában álló telkére épül. 

Lenyűgözte a románokat a csíkszeredai fociakadémia. Innen 60 kilométerre épül a sepsiszentgyörgyi akadémia. Fotó: Facebook/FK Csíkszereda/24.hu

Eközben egy decemberi kormányhatározattal a magyar állam 2,1 milliárdot ítélt meg a „Sepsiszentgyörgyi Labdarúgó Akadémia (Sepsi OSK) részére a szervezet működésének és fejlesztésének támogatására. És ilyet is ritkán látni: az 1810/2018-as kormányhatározat szövegét négy nappal később a Magyar Közlönyben kijavították, világossá téve, hogy a pénzt nem a székelyföldi egyesület kapja, hanem a NER-közeli többségi tulajdonban lévő részvénytársaság.

Innen 60 kilométerre Csíkszeredában már működik egy akadémia. Nyolcezer férőhelyes stadion az ötvenezres városba, vajon indokolt-e. Van egy háromezres Aréna, ami kosárlabda mérkőzésekre majdnem megtelik.

Az Átlátszó Erdély tavaly decemberben hosszú cikkben tárta fel a magyar közpénzek útját a romániai futball pályákig. A tartalmas, elképesztő milliárdjainkról tájékoztató összeállítás ITT !

A fentieket a Magyar Hang legfrissebb számából és internetes változatából állítottuk össze. A cikk szerzője Lukács Csaba újságíró, a Magyar Hang lapigazgatója.

Az adónkból történő külföldi támogatások ma már sajnos végtelenített összegűek! A Fidesz erőteljesen közreműködik a balkáni választási kampányokba. Szerbia fővárosában  Szijjártó Péter szerbül kampányolt a cseppet háborús bűnös elnök mellett, aki ellen hetek óta tüntetnek. A macedóniai támogatottjuk elbukta a választást, két év börtönre ítélték korrupció miatt. Már nálunk élvezi a menekült státust. Szlovéniában ugyancsak elbukott a jelöljük, akit szintén két évre ítéltek el, ugyancsak korrupció miatt. Ő még nincs itt, mert hiszen uniós tagállam Szlovénia, ha itt kötne ki az is, az már több lenne kettőnél!

A szlovéniai magyar jelöltjük viszont bejutott a parlamentbe, és mivel ez sikerült neki, kétmilliárd forintunkért ott is épül egy stadion. Focicsapat is majd csak lesz addigra… Lényeg a pénzszórás…

Az eddig átadott stadionok mind veszteségesek, ezért bevállalta hatalom az adófizetők nyakára a fenntartásukat is. 50 milliárdot terveztek korábban az idén a TAO-számlára utaltatni a költségvetés helyett, de már kijavították: 125 milliárd forint meg át a TAO-ba, amelynek kasszakezelője a Csányi Sándor által vezetett Magyar Labdarúgó Szövetség. Főleg Felcsútra iszonyatos milliárdok mentek el, de nem adják ki az adatokat az általuk elbukott per ellenére sem. Felcsúton akkora stadiont építettek, hogy amennyiben mind az 1800 lakos elmegy a meccsre, három széken foglalhat helyet. Épült egy rettenetes méretű sportlétesítmény is, de hogy minek, az nem derült ki. Lehet, hogy ott is fog majd kihelyezett üléseket tartani a parlament? Arra is sikerült elkölteni az adónkból 12,5 milliárd forintot. És hát ott van a kisvasút, amit tovább fognak építeni a veszteségek ellenére.

A TAO-ba tehát kimegy az államkassza helyett 125 milliárd forint az idén. A jegybank összes kiadása a magas jövedelmű több mint ezer munkavállaló fizetésével és járulékaival, az összes rezsivel együtt a magyar adófizetőket terheli. A nyereséget viszont Matolcsy György nem az államkasszába fizeti be, hanem elképesztő módon hat jegybanki alapítványba viszi ki. Az aztán igazi titok, ami azokban zajlik, igazi haveri kifizetőhelyek. Vásárolnak drága festményeket, drága szőnyegeket, és már bankot is működtetnek, amit ellenőrzés alá vont a jegybank. Matolcsy unokatestvérei és a fiai is jelentős összegű hiteleket vettek fel, és valami stikli lehet a háttérben, amit lehet, hogy a közvélemény sose fog megismerni. Azt viszont már tudjuk, hogy márciusban Matolcsy újabb hat évre megbízást kap a jegybank ilyen irányítására!

Magyarország szegényei és a devizahitelesek teljesen kiestek a kormány kosarából. Annyi milliárdot szór szét a nagyvilágba a hatalom, mintha itthon minden rendben lenne. Erre egy elképesztő példa az, hogy több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben már megjelent. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban. (Forrás: Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből) A törököknek jócskán fizet az ENSZ is, az unió is ezen a címen, ahová jelentős tagdíjakat fizetünk be mi is. Akkor miért ez az adakozás, miközben a törökök átküldik a migránsokat Görögországba?)

Ázsiában is sok országot segít a kormány az adónkból. A kommunista Vietnámban például luxus kórházat építünk, és megvásárolt a kormány 9 milliárdért egy romot Hanoiban, amelyből majd valami művelődési ház lesz később, vajon kinek és minek? Mongóliát és Laoszt, valamint a hatalmas diktátorral megáldott/megvert Fülöp-szigeteket is támogatjuk. Eljutnak az adónkból milliárdok már Afrikába is. A 22 milliós Ghánában sportkomplexumot építünk, és több afrikai országon is segítünk. Mert Magyarország jobban teljesít – a fél világ támogatásában!

Békéscsaba, 2019. február 15.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A hatalmon lévők, vagy a hatalom közelében sündörgők jövedelme bizony elképesztően magas. Jövedelmileg is, emberileg is jócskán elszakadtak a társadalomtól. Ez az olló az új parlament megalakulása után nem sokkal tovább nyílt, mert a saját jövedelmüket jócskán megemelték. Az általában veszteséges állami cégek vezetőinek a fizetését már korábban ötmillió forintra emelték, de kapnak jutalmat és prémiumot is. Korábban volt járulékplafon, amire égetően és nagyon sürgősen szükség lenne! Például ötszázezer forint jövedelemig lenne a fizetés járulékköteles, az afölötti rész nem! Jelenleg az összes jövedelem, ami akár hat-hét millió is lehet havonta, mind járulékköteles, így tehát nyugdíjalap is! Nem mellesleg, a járulékokat már adóként szedik be, és abból is szabad felhasználású pénz lesz! ” (Részlet a Mi az a járulékplafon, és mi az a nyugdíjplafon című cikkből) Amíg nem történik változás, addig bizony a potentátok nyugdíja kár ötmillió forint is lehet!

Emlékeztető: Mészáros Lőrinc cégei itthon sem tétlenkednek! Erről egy régebbi összeállítás: