Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27099238

2020. május 25.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.

Még pályára sem léptek, de már bajban vannak…

„Már több mint 658 milliárd forintra rúg az az összeg, amelyet a nyereséges cégek a tao-rendszeren keresztül a látványsportok támogatására áldoztak ahelyett, hogy befizették volna az államkasszába. Nyolc év alatt Orbán Viktor falujába majdnem 25 milliárd forint támogatás ment így. Felcsútot a sikerlistán nem futball-, hanem kézilabdaklubok követik.  (Részlet a 658 milliárd ment látványsportokra, 25 milliárd Felcsútra az államkassza helyett című cikkből)

Sok a pénznyelő, de legelképesztőbb talán mégis a tao-kassza, a másik a jegybanki alapítványok. A társasági adó egy része, vagy már nagy része stadion- és sportakadémia építésre megy el, de már nemcsak itthon, hanem Ausztria kivételével minden szomszédos országban. Afrikába is sportberuházunk már bőven és ázsiai diktatúráknak is jut az adónkból.

A másik nagy pénznyelő a hat jegybanki alapítvány. A jegybank összes kiadása a több mint ezer magas jövedelmű dolgozó fizetésével és egyéb juttatásaival, az összes rezsivel a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget meg elképesztő módon kiviszi hat alapítványba. Ez az összeg évente 200 milliárd(!) forint körül lehet!

A letelepedési kötvények hasznát egy haveri kör zsebre vágta, de öt év után kamatokkal terhelten kell őket visszavásárolni. Erre évente 170 milliárd forint körüli adónk megy el máris.

És akkor itt van még egy elképesztő pénznyelő: a béren kívüli juttatás bizonylatait a franciák forgalmazták, de a kormány kikergette őket az országból. Ezért nemzetközi bíróságokon perelnek bennünket, és egyre többet kell nekik kifizetni, szintén az adónkból. Aki nem egyezett meg peren kívül az, aki kirúgta őket, szóba se kerül. Itt egyetlen potentát sem felelős semmiért.

A figyelemelterelés tökéletesen működik, évente akár 100 milliárdot is képes erre a célra elszórni a kormány.

 A túlméretezett, akár 22 ezres stadionban is kétezer körüli a fizető nézőszám. Iszonyatos milliárdokat emészt fel a fenntartásuk, amelyet szintén a magyar adófizetőkre terhelnek!

Iszonyatos a pénzszórás, a fél világnak jut már az adónkból, még mexikói templomfelújításra és háborús övezetek keresztényeinek támogatására is. Épült egy iskola az adónkból román területen, ahol mindössze annyi volt az elvárás, hogy ígérjék meg a leendő román tanulók szülei, hogy majd idővel megtanulnak esetleg magyarul a diákok. Közben pedig egyre több a lepusztult, elhanyagolt iskola a csonka honban. Erre mit lép a kormány? Felvesz 50 milliárd forint hitelt a magyarországi iskolák felújítására, esetleg iskolaépítésre! Két kórház épül Kenyában az adónkból, Vietnámban csak egy… Hogy mindezt meddig lesznek képesek az agyonadóztatott, jövedelem- és lakhatási szegénységben szenvedő magyarok elviselni, még nem derült ki, de valószínű, hogy ez a helyzet nem sokáig tartható már fenn.

A brexit miatt az unió éves bevétele 1200-1300 milliárd euróval csökken, ami azzal jár, hogy egyelőre becslések szerint 25 százalékkal fognak az uniós támogatások csökkenni, és ugyanennyivel fog emelkedni a tagdíj-befizetési kötelezettség. Orbán Viktor miniszterelnök máris ezen problémázik, de nem csatlakoztatja az országot az uniós ügyészséghez.

Az alfahir.hu Még pályára sem létek, de már bajban vannak című cikke elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. február 5.

Anton