Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25241947

2020. január 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Még mindig Simonka György a Fidesz Békés megyei elnöke

Békés megyei Fideszesek! Tényleg nincs Simonka Györgynél alkalmasabb, esetleg tiszta múltú és tanultabb emberetek a posztra?

Kötetni anyag van már Simonka Györggyel kapcsolatban. A mentelmi jogát a parlament felfüggesztette ugyan, de nem valószínű, hogy ki fogják penderíteni a parlamentből, mert akkor időközi választást kellene tartani, és nem olyan biztos már, hogy a Fidesz jelöltje nyerné meg.

„Kényes helyzetben van Simonka és a Fidesz is. Nem csupán azért, mert súlyos bűncselekményekkel gyanúsítják a fideszes képviselőt. Hanem azért is, mert politikailag csak rövidtávon tartható fenn, hogy egy képviselőnek megmarad a mandátuma, de a mentelmi joga ugrott. A 2022-es tavaszi választásig sok idő, több mint három év van még hátra. A mentelmi jogától megfosztott Simonka közszereplőként sok rendezvényen vesz részt, beszédeket mond. Megkérdőjelezhető, milyen erkölcsi alappal és emberi hitelességgel. S azt se feledjük, hogy a Fidesz parlamenti kétharmada Simonka mandátumával van meg, ami elmond egyet, s mást a magyar demokrácia jelen állapotáról. De nem csak a parlamenti mandátuma maradt – egyelőre – meg, de továbbra is Simonka a Fidesz Békés megyei választmányának elnöke.

„A Fideszt erősíteni és nem gyengíteni kellene, ezért is érthetetlen, miért nem mondott le Simonka György a Fidesz Békés megyei választmányi elnöki posztjáról” – mondta a magyarnarancs.hu kérdésére Takács Ferenc a kormánypárt tótkomlósi elnöke, egyben a Békés Megyei Közgyűlés fideszes tagja. Mint megtudtuk, a választmány előreláthatóan február végén tartja következő, egyben tisztújító ülését. Itt akár az is megtörténhet, hogy új elnököt választ a valamivel több, mint 50 fős testület. De nem zárható ki, hogy Simonka előremenekül, és újra megpályázza az elnöki tisztséget.” (168 óra)

Lehet, hogy még a pályázati pénzek felett is ő rendelkezik? Következmények nélküli ország maradunk, vagy megindul végre a kormánypártnál a tisztulási folyamat?

Békéscsaba, 2019. január 11.

Anton

Emlékeztető: „A sok hátránnyal küzdő Dél-Békésben található a mezőkovácsházi kistérség, amelynek része Medgyesegyháza és Pusztaottlaka, Simonka szűkebb pátriája is. Ez a térség a fejlettséget és életszínvonalat jelző mintegy 40 mutató alapján az országban a legutolsók között található. E nagyon kis területi egységen belül három település is – Mezőkovácsháza, Medgyesegyháza és Pusztaottlaka – ipari park megvalósítására kapott támogatást. Gazdaságilag mennyire reális ez? Ráadásul Pusztaottlaka zsákfalu, alig 300 lakossal. Itt nemhogy képzett, hanem jóformán semmilyen munkaerő sincs. Mégis éppúgy 450 millió forintot nyert ipari park megvalósítására, mint Medgyesegyháza.” (Részlet A pók visszabontja hálóját című cikkből) Pusztaottlakán se óvoda, se iskola! Medgyesegyházára hordják busszal évek óta a kevés gyereket…