Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19770215

2019. január 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Még marakodnak Szíria koncain

Az al-Aszad rezsim általi bombázást követő füstfelhő a Damaszkusz közeli Kelet-Ghoutában február 8-án. Fotó: Abdulmonam Eassa

Ha valaki esetleg arra számított, hogy az Iszlám Állam legyőzésével beköszönt a béke Szíriában, hát: alaposan csalódnia kellett. A harcok kisebb-nagyobb intenzitással folytatódnak, a konfliktus viszont annyiban trükkösebb lett, hogy már nem lehet mindig a nagy közös ellenségre fogni mindent. Hiszen az Iszlám Államot elvileg legyőzték – legalábbis területei alig maradtak – az oroszok, az irániak, no meg az amerikaiak – ők viszont maradtak. Az előbbi kettőt hivatalosan Damaszkusz hívta segítségül.

Az oroszok céljukat lényegében elérték: nem csak hogy megtartották, de erősítették is pozícióikat a Közel-Keleten (és teszteltek egy rakás fegyvert), haderejük jelentős részét már kivonták.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Az Arab tavasznak csúfolt Hamis zászlós hadműveletekből elég gyorsan tél lett! Mindegyik tavasz alá vont ország olajban gazdag… Szaúd-Arábia a királyi család fogja, amely királyi család még a családnevét is belevonta az ország (Arábia) nevébe. Amerika olcsón jut hozzá az arábiai olajhoz, ahol a készletek kezdenek kifogyni, ezért még ennél is olcsóbb olajmezőkre kell rátenyerelni. Arábia nagy bajban lesz, mert nem készült fel az olaj utáni időkre úgy, mint ahogy azt az Egyesült Arab Emirátusok megtette.

Szíriát Líbiához hasonlóan bombázni akarták, de ezt az ENSZ Biztonsági Tanácsa megvétózta, ezért kellett megalapítani az Iszlám Államot, és szárazföldön tönkretenni az országot. Most is az ellenzéknek csúfolt csapattal focizik Amerika, vagyis bombázzák tovább Damaszkusz környékét is, és bombázza a török hadsereg Szíriában a török határ mentén lakó kurdokat. Azok a szírek és kurdok, akik esetleg hazatértek, ismét menekülőre fogták.

Szíriának az olajon kívül jelentős lehet az aranytartaléka (Ukrajnából azt vitték el legelőször), a bibliai kincsei, amelyek szintén érdeklődésre tartanak számot. Amerika 1945 óta már vagy húsz helyi háborút vívott, és egyet sem fejezett be sem békekötéssel, sem győzelemmel. Észak- és Dél-Korea az 1950-53 közötti háború óta hadiállapotban van. Most a téli olimpia kapcsán közeledik egymáshoz a két országrész. Ami vagy tetszeni fog a háttérhatalomnak, vagy nem… Nem mellesleg a Molnak hatalmas olajmezője van Palmyra környékén, amelyre könnyen lehet, hogy Amerika ráteszi a kezét. Amint a kitermelés megkezdődött, szinte azonnal kitört 2012-ben a polgárháború. Onnan vitte az Iszlám Állam egy ideig az olajat a szír-török határra, amit a törökök fél áron vagy fegyver ellenében kaptak meg. Az olajat szállító tankereket jóval később az oroszok lebombázták…

Lovas István legfrissebb jelentése Szíriából ITT !

Békéscsaba, 2018. február 10.

F. I. – T. Z. 

Emlékeztető 1.: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

 Emlékeztető 2.: „A migránsok között lehetnek külföldi harcosok, lehetnek terroristák is, akik megpróbálnak elbújni, elvegyülni közöttük.” (Jens Stoltenberg NATO főtitkár)

Emlékeztető 3.: „Azt mondták, terroristák ellen harcolunk, de az igazi terrorista én voltam, és az igazi terrorizmus ez a megszállás maga! (Mike Prysner, Irakot megjárt amerikai katona 2011-ben)

Emlékeztető 4.: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)

Emlékeztető 5.: „Amit fontos lenne megtenni, az, hogy mindenhol korlátozzuk a születések számát és népszerűsítsük a – rasszok közötti – vegyes házasságokat abból a célból, hogy létrejöjjön egy globális emberfaj egy olyan világban, amelyet központi kormány fog teljes egészében irányítani.” (G. Brock Chisholm pszichiáter, az Egészségügyi Világszervezet első főtitkára a Kalergi-terv lényegéről) NEM SOROS-TERV, KALERGI-TERV!