Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20713108

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

Még fél tucat volt ügynök ülhet a kormánypártban

Ízlés és gyomor kérdése volt, hogy a beszervezettek kívántak-e jelenteni családtagjaikról – mondta a Magyar Nemzet érdeklődésére Ungváry Krisztián történész, akit Szita Károlynak, Kaposvár fideszes polgármesterének az ügynökmúltjáról múlt szombaton megjelent cikkünk apropóján kérdeztünk. A Krakus Péter fedőnéven jelentő Szita Károly tevékenységébe betekintést engedő iratokból többek között kiderül: a titkos megbízatású ügynök a családtagjairól is jelentett.

– Az ügynökök nem kis része különböző feltételekhez kötötte az együttműködést. Ilyen feltételnek számított sokaknál, hogy a családtagjaikról nem írtak. Vagy csak olyasmiről informáltak, amiről maguk is azt gondolták, hogy az rendszerellenes. Vagyis az ügynökök és a tartótisztek között folyamatosak voltak a huzakodások. A jelentések szerint viszont Szita Károlynak nem voltak erkölcsi fenntartásai – magyarázta a történész, aki tanulmányokat és könyvet egyaránt írt a beszervezésekről. Hozzátette: lapunk alighanem azokhoz az iratokhoz jutott hozzá, amiket korábban maga is feldolgozott.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: mno.hu

A Kósa itt, Kósa ott, Kósa mindenütt, Szita és társai készültségben című összeállítás további elérhetőségekkel ITT

A Viktor bácsi, mint ügynök című cikk ITT

sokkaljobb-kommentár: A legközismertebb név azonos a bizonyos listán Martonyi János volt külügyminiszter, aki már elképesztő módon elég sok állami kitüntetést kapott, amióta az MSZMP-t elhagyta. Megkapta például a Széchenyi díjat is, de legutóbb átvehette a Corvin-láncot… Mivel érdemelhette ki? Szintén az MSZMP-ből, majd a későbbi MSZP-ből érkezett és lett a Fidesz üdvöskéje Farkas Flórián, Szili Katalin, vagy Zoltay Gusztáv. Már több ilyen múltú van a Fidesz környékén, mint az MSZP-ben!

Az ügynöknévsor és nagyon sok ügynökakta is megvan, de a Fidesz az érintettség okán nem engedi nyilvánosságra hozni.  Az olajaktákat az első Orbán-kormány titkosította 85 évre 2000-ben. Vajon miért? Ők alkották meg a devizahitel folyósítását lehetővé tevő kormányhatározatot! (88/2001. (VI. 18). Ők adták le 2000-ben a pénzkibocsátási jogunkat, és azonnal meg is indultunk lefelé a lejtőn. 

Szita Károly is ártatlan az ügyben, és a választási kampányban történő lejáratásról beszél. Az ő dolgai egyszer már tízegynéhány éve nyilvánosságra kerültek, akkor perrel fenyegetőzött, de nem perelt… Egyszer kellene tisztába tenni ez a fel-feltörő gyalázatot, és tiszta lappal menni tovább, mert mindaddig, amíg ez nem történik meg, az erkölcsi fertőben maradunk. Az érintettek valószínűleg zsarolhatók is a háttérben az aktáikkal. A Fideszesek egyébként elképesztő módon védik a védhetetlent, vagyis Szita Károly ügynökmúltját. Vajon azok a rokonai – akikről szintén jelentett – is így védik, mint a párttársai?

Békéscsaba, 2018. március 21.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét” (Orbán Viktor 2001. június 7-én kormányon)

Emlékeztető: „A közéleti leromlást a kormány feje testesíti meg. A hazugságokra épülő politika tönkretette a gazdaságot, így a legenyhébb minősítés, amit a miniszterelnök kiérdemel, a persona non grata.” (Orbán Viktor ellenzékben, 2006. december 13.)

Emlékeztető: „A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti!” (Orbán Viktor ellenzékben, 2008. március)

Emlékeztető: „Jól ismerem a ma már jelentős pozícióban lévő fideszeseket, nekem nem kell bemutatni a fiúkat. 1998-ban a Fidesz és az MDF közötti választási koalíciós tárgyalásokat például én vittem végig. Jobboldali, konzervatív ember voltam és maradtam. A Fidesz is jobbra pozícionálta magát az évek során, most már időnként elérnek a szélsőjobbig is. Engem nem a politikai érdek irányít abban, hogy hol állok, ki vagyok. Akkor is jobboldali voltam, amikor ők még a KISZ-t erősítették, és akkor is jártam templomba, amikor ők még csuhásokról és cápalátogatásról (a pápalátogatást így „becézték”…) beszéltek.” (Részlet a Gémesi György gödöllői polgármesterrel készült nagy interjúból)