Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27033768

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Mátrai Erőmű: Mindenre kiterjedő vizsgálatot követel a Jobbik

A külföldiek gázmaszkban dolgoznak, a helyiek nem tudnak semmi biztosat. Az ellenzéki párt politikusai pénteken személyesen tájékozódnak a helyszínen, a párt pedig kezdeményezte a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság rendkívüli ülésének összehívását.

A Viresol Kft. a szintén Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő keményítőgyár neve

Mint ismert, a Heves megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a múlt héten a Mátrai Erőmű visontai telephelyén lévő technológiai víztározóban kén- és foszfortartalmú gáz képződött.

Később a magyar sajtóban habzó és elszürkült vizű patakról, gázmaszkban dolgozó külföldiekről, fejfájásra és hányingerre panaszkodó helyiekről és elszíneződött pénzérmékről lehetett olvasni.

A Jobbik szerint, bár a vállalat már napokkal korábban tudott a veszélyes helyzetről, az érintett zónák lezárása helyett továbbra is veszélynek tette ki dolgozóit. A hírek arról szóltak, hogy több dolgozó is panaszkodott rosszullétre, amelyet minden bizonnyal a kiszabadult mérges gázok okoztak, hiszen ezek szem- és nyálkahártya-irritációt okoztak - írják a Nunkovics Tibor és Dudás Róbert képviselők által jegyzett közleményben.

„Elfogadhatatlan, hogy Mészáros Lőrinc erőművének vezetése tompítani próbálja a történteket ahelyett, hogy megtenne mindent az erőműben dolgozók és a környéken élők egészsége, valamint a környezet védelme érdekében. A Jobbik arra kéri a hatóságokat, hogy mindenre kiterjedő vizsgálatot folytassanak le, és találják meg a felelősöket” – áll a képviselők közleményében.

Stummer János, a Jobbik alelnöke a tájékoztatás hiányára hívta fel a figyelmet. Mint írja: a tájékoztatás szerint a Mátrai Erőmű szakemberei a katasztrófavédelem és a környezetvédelmi hatóság illetékeseivel, valamint külsős szakértőkkel közösen végzik, egyelőre azonban sem a Mátrai Erőmű, sem a katasztófavédelem munkatársai nem adtak teljes körű tájékoztatást a történtekről és a velük összefüggésbe hozható környezeti hatásokról. A katasztrófavédelem mobil laborjai is folyamatosan mérnek, de az eredményről senkit nem tájékoztatnak, még az érintett települések polgármestereit se.

„Itt az ideje, hogy kiderüljön, mi történt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mátrai Hőerőműben, ezért ma Dr. Varga-Damm Andrea segítségével és a többi ellenzéki párttal együttműködve a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményeztük. Nem hagyjuk az ügyet eltussolni! Holnap délelőtt pedig Dudás Róbert és Nunkovics Tibor képviselőtársaimmal személyesen megyünk el az Erőműhöz, hogy megtudjuk, mi is történt valójában!”

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Mátrai Hőerőmű közelében épült fel Mészáros Lőrinc keményítőgyára. Az átadási „szertartáson” részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. A két Mészáros-üzem (a hőerűmű és a gyár) környékén minden rendben van? A keményítőgyár átadásáról ITT !

A hőerőművet most akkor vegye meg a Magyar Villamos Művek! Mint ahogy megvetették vele a csíki sörös úzvölgyi förtelmét is, vajon hány milliárdért? A csíki sörös miatt kezdeményezte volna Lázár János még miniszterként a Heinekent a vörös csillag miatt megtámadni. Nagy volt a lángja, végül elfüstölgött. A csíki sörös miután az üzlet jól sikerült neki, elkezdett szintén tájsebet okozva egy másik erőművet is építeni, de azt már a székelyek megakadályozták. A 2015-ös nagy „bevásárlásról” ITT !

Békéscsaba, 2019. november 22.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)