Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23106984

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

Második legszegényebb ország vagyunk az EU-ban

Az Eurostat felmérése elkeserítő adatokat tartalmaz ránk vonatkozóan, amelyről a közmédia bértollnokai egyelőre még hallgatnak.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

 Magyarországon az egy főre jutó tényleg fogyasztás (AIC) mindössze 62 százaléka volt tavaly az uniós átlagnak, ez ráadásul rosszabb az előző években mértnél – írja a hvg.hu az Eurostat összesítésére hivatkozva.

Az életszínvonalat tekintve csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, ott 54 százalékos az a mutató, míg Horvátországban szintén 62 százalék. Romániában 2015-ben – amikor Magyarország 63 százalékon állt – az AIC 58 százalékos volt, 2017-re már 68 százalékra nőtt, vagyis már Románia is lehagyja hazánkat. A kormánynak talán a béreket kéne inkább emelnie, nem a túlórákat.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Nagyon sok az oligarcha, az offshore lovag. Nagyon gazdaggá teszik ők Luxemburgot, Panamát, Szingapúrt, a Kajmán-szigeteket és még néhány adóparadicsomot. Akiket megpumpolnak, azok a magyar adófizetők, mert a kieső bevételt velük pótoltatja a kormány. Ők azok sorra nyerik az állami és uniós beruházási lehetőségeket, és meg is valósítják – jócskán a valós ár felett! Ők azok, akik élvezik a kormány bizalmát, a keményen dolgozó kisember meg viseli ennek a következményeit is.

A rabszolgatörvény fel fogja gyorsítani a kivándorlást, és lehet behordani az ukrán és a szerb vendégmunkások ezreit, akik mellé tolmács is kell, és meg kell oldani a lakáshelyzetüket is. Nemzeti és keresztény alapúnak mondott kormányunk így bánik el a kisemberrel… A hajléktalanokkal is szeret elbánni.

Békéscsaba, 2018. december 14.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékokat is adóként szedik már be, és így abból is szabad felhasználású pénz lesz. Vagyis nem az egészségügyre és nem nyugdíjra költik. Az adónkat jócskán megcsapolják a TAO-val (nagyrészt sporttámogatás és stadionépítés, magas fizetés a focistáknak), és a jegybank is ellehetetleníti az államot azzal, hogy az összes kiadása az államkasszát (a magyar adófizetőket!) terheli, a nyereségét viszont kiszervezi hat jegybanki alapítványba. Ahol nagyon jól jár nemcsak Matolcsy György rokonsága, még a távolabbi rokonok is. Matolcsy havi ötmilliót kap a jegybanktól, de jövedelmet húz (nem is keveset!) a jegybanki alapítványok némelyikéből is. A TAO-kassza kulcsa Csányi Sándor MLSZ elnök kezében van. A TAO-kassza is, a jegybanki alapítványok is a korrupció melegágyai.” (Részlet A kormány suttyomban engedélyezte a pofátlanul magas végkielégítéseket című cikk kommentárjából)

Emlékeztető: „A Fidesz a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után alkotmányozott is, amelyet csak ő szavazott meg, és amelyből kihagyta a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj alkotmányos védelmét. A jövedelemhez alig jutóknak nagyon rossz, a magas jövedelműeknek nagyon jó egykulcsos adót viszont levédte. Később átesett vagy nyolc módosításon ez a gyenge lábakon álló, és alaptörvénynek átkeresztelt valami, de a társadalom számára kedvező módosítás nem történt.” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)