Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19750614

2019. január 17.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.

Már most csaknem 30 milliárdot osztott szét a külügy

Csak az első negyedévben több mint 28 milliárd forintot osztott szét egyedi támogatásként a Külügyminisztérium – írja a Zoom.hu a tárca honlapján közzétett adatok alapján.

A pénzért cserébe csaknem 3400 munkahely létesül a tervek szerint, egy munkahely így átlagosan 8,3 millió forintos támogatással jön létre. Szijjártó Péter minisztériuma a legtöbb pénzzel egy német cég debreceni beruházását támogatta – a 15 milliárdos összköltség harmadát fizették ki. Kétmilliárd forintot kapott egy magyar kisrepülőket gyártó vállalkozás, de jutott pénz a kisvárdai Bárány-család beruházásához, és egy kóser-vágóhíd kialakítására is. A 18 támogatott cég közül mindössze négy volt magyar hátterű.

70 milliós segítséget kapott a Pálinka Nemzeti Tanács a Földművelésügyi minisztériumtól – tudta meg a 24.hu.

A méhészek örülnek, hogy az Európai Unió több méhgyilkos növényvédő szert betiltott április végén. 16 ország támogatta a bizottság javaslatát, nyolcan tartózkodtak, négy tagállam, köztük Magyarország ellenezte a döntést.

Megveszi az UPC-t a Vodafone. A világ legnagyobb mobilszolgáltatója 18,4 milliárd euróért vásárol meg több leánycéget az anyavállalattól – ezek között van a magyar kábelszolgáltató is.

A forint gyengült a meghatározó devizákkal szemben, az euró árfolyama 315 forint fölött járt, a dollár 266, a svájci frank pedig 264 forintot ért május 9-én tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben. (Forrás: hirtv.hu)

A magyarok helyett sajnos már a fél világot támogatja a nemzetinek mondott kormány! Támogatjuk Vietnamot, Laoszt, a Fülöp-szigeteket, Mongóliát, Srí Lankát, Nigériát, Mianmart (ahol nem az üldözötteket támogatjuk, hanem az üldözőket!), és csak a jó ég tudja, kiket nem. Már Ghánában is sportkomplexumot építünk, és a határ mentén körbe sok helyen stadionok is épülnek az adónkból, amiket majd fenn is kell tartanunk.

2017 év végén 200 milliárd adóforintunkat szórták szét a szélben. Orbán Viktor Tusnádfürdőn ráijesztett az erdélyi magyarokra, mondván, ha nem a Fideszre szavaznak, elzáródnak a pénzcsapok. Sajnos idehaza az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ágazatra és több más fontos célra nem nyílnak meg… A tusnádfürdői kempinget gyönyörűen felújították az adónkból, és öt napig ott tartja a Fidesz a szabadegyetemet. De mi a helyzet a fennmaradó 360 nappal? Akkor ki a haszonélvezője a magyar adóból felújított kemping bevételének?

Ukránoknak és oroszoknak nyugdíjat fizetünk egy 1963-as egyezmény alapján, amely egyezmény csak ránk ró kötelezettségeket, Ukrajnára és Oroszországra nem! Ukrajnából Szabolcsba szervezetten hordták át az ukrán nyugdíjasokat, akik Fidesz-szavazók. Van olyan ház Szabolcsba, ahová 300 ukrán van bejelentkezve, de képesek már ravatalozóba is bejelentkezni. Rétvári Bence államtitkár képviselői kérdésre 2016-os adatot ismertetett a parlamentben. „2016 decemberében 1 milliárd 117 milliót folyósítottak az orosz és ukrán nyugdíjasoknak, az egész évben több mint 13 milliárdot jelentett. Az államtitkár szerint az 53 éves magyar-szovjet egyezmény alapján nyugdíjban részesülők száma változó, de általában növekedést mutat. A magyar kormány a jó viszony miatt azt szeretné, ha az elavult magyar-szovjet szociálpolitikai egyezményt egy modern, az arányos teherviselés elvét követő váltaná fel.” Egyelőre annyi történt, hogy csoportosan áthordták őket Szabolcsba a Fideszre szavazni! A szervezésbe bekapcsolódott az ukrán maffia, így aztán nagyon gyorsan emelkedhet majd a magyarokra rázúduló teher. A betegellátás is ingyenes nekik, és szeretnek rájárni a szociális kasszánkra is. Jövőre önkormányzati választás lesz, és azokba a falvakba, ahol a nyugdíj miatt százasával vannak bejelentkezve egy-egy házba, már ők fogják eldönteni, hogy ki lesz a település polgármestere.

Békéscsaba, 2018. május 10.

Anton

Emlékeztető 1.: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezermilliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november) 

Emlékeztető 2.: „Az első negyedévben több mint 870 milliárddal nőtt a már amúgy is tetemes költségvetési  hiány, ami miatt a belső magyarokra megint megszorítások jönnek. Ráadásul a Közbeszerzési Értesítőben nagyon sok újabb sportlétesítmény és egyéb felesleges beruházás megépítése került kiírásra. Mi lesz így veled Magyarország? Vajon lesz majd kormányzás, vagy csak a médiahajcihő és a hazug óriás-plakátok kihelyezése fog folytatódni? Év végén feleslegesen kiszórtak 200 milliárd adóforintunkat nagy részt külföldre, amit akár szavazatvásárlásnak is lehet értékelni, ami nagyon hiányzik. Erre bizonyíték az, hogy máris 100 milliárd forint értékű államkötvényt adtak el. Ez is hitel, ráadásul magas kamattal. Félő, hogy a haveri kör folytatni fogja a Letelepedési kötvény forgalmazását is!” (Részlet az Ismét hatalmasat kaszáltak a kamupártok című cikkből)