Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27121752

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

Már 9 havi kétmilliós nyugdíjasunk van

Kilenc nyugdíjas nyugdíja meghaladja a havi kétmillió forintot. Illusztráció: napi.hu

21 ezeré pedig még az 50 ezer forintot sem éri el – tudta meg közérdekű adatigénylés nyomán a Magyar Államkincstártól a Népszava.  Aki aktív korában is jól élt, nyugdíjasként is nagyon jól fog élni. Hogy még szebb legyen a történet, a havi kétmillió forintos és az 50 ezer forintos nyugdíj is azonos százalékkal emelkedik évente. Legutóbb 2,7 százalékkal emelkedett. A minimálbér 8 százalékkal, a hatalom jövedelme 30–50 százalékkal.

Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, ezért meg fognak jelenni hamarosan a havi négymilliós vagy még több nyugdíjat kapók is, mert az állami cégek vezérkara havi ötmilliót kap, és már néhány miniszter is! Ezek nem elég, hogy iszonyúan magas jövedelemhez jutnak, nyugdíjas korukban is dőzsölni fognak! Be is borítják a nyugdíjkasszát!

A Fidesz nem helyezte alkotmányos védelem alá a magyar termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat! Levédte viszont a keményes dolgozó magyar kisember szempontjából gyalázatos egykulcsos adót, ami miatt és az adókedvezményeiknek köszönhetően a magas jövedelműek kevés adót fizetnek... Az esélyegyenlőség dicsőségére! Nagy probléma, hogy a járulékokat már adóként szedik be, és abból is szabad felhasználású pénzt csinálnak, a tb-kassza és a nyugdíjkassza lehet, hogy nem is igazán kap belőle…

A Népszava cikke a kétmilliós nyugdíjakról elérhető ITT !

Az idősödő közalkalmazottak el kell, hogy döntsék, hogy nyugdíj vagy fizetés. Ez azonban nem vonatkozik a hatalomra! A miniszterek és az országgyűlési képviselők rájárnak a nyugdíjkasszára is. Pintér Sándor 1989 óta, amikor azt hitte, hogy párttitkárként neki már nem terem babér, pedig csak ezután következett a nagy jólét. Harrach Péter, Fónagy János és a többi magas jövedelmű is rájár a nyugdíjkasszára.

Korábban volt járulékplafon. Például 500 ezer forint feletti jövedelem után nem kellett járulékot fizetni, és nem is lett belőle nyugdíjplafon. Ezt azonban a kétharmad eltörölte, és járulékolnak a havi ötmillió után is, és nyugdíjalap lesz az is. Domokos László ÁSZ-elnök, a Fidesz egykori országgyűlési képviselője és Békés megyei elnöke előterjesztésére az állami cégek vezéreinek fizetését havi ötmillió forintra emelték. Ugyancsak ötmillió a fizetése azoknak a minisztereknek is, akikhez állami cégek tartoznak. Ennyit keres Matolcsy György jegybankelnök (aki nem mellesleg 64 éves) és vezetői csapata is, ráadásul ők néhány jegybanki alapítványtól is jövedelmet húznak.

Az idősödő potentátok nyugdíjat tehát akár 5 millió forint is lehet a jutalmak és egyéb juttatások miatt. A jegybanknál jár jól Polt Péter ifjú felesége is, az ő jövedelme néhány forint híján nem éri el a havi ötmilliót. A jegybank összes kiadását a magyar adófizetők állják, de a nyereséget kiviszi Matolcsy hat jegybanki alapítványba, amelyek haveri kifizetőhelyek is. Nemrégiben az egyik alapítványnál működtetett Növekedési Hitelbankot becsődöltették! A csőd oka az lehetett, hogy a sokmilliós hiteleket nem törlesztették. Családi bankként üzemelt, és ezért se fog felelni senki!

Németországban egy háttér-információ szerint átszámítva 750 ezer forint a nyugdíjplafon. Járulékplafon korábban nálunk is volt. Arról, hogy mi az a járulék- és nyugdíjplafon, egy tavalyi írásunk elérhető ITT !

Egyik banki botránytól a másikig, egyik brókerbotránytól a másikig, egyik uniós vagy közpénzes beruházási túlárazási botránytól a másikig tántorgunk. Minél több ilyen ügyet szállít a nemzetinek és kereszténynek mondott csapat, annál népszerűbbek! Az ügynöknévsor örökre titkos, az olajmaffia gyalázatos dolgai 80 évig. Az utóbbit az első Orbán-kormány 2000-ben titkosította úgy, hogy még bőven van idő titokban tartani az elkövetők névsorát. Amikor nyilvánosságra hozzák, a kutya se fogja tudni, hogy kik is voltak azok, akik ezen is jócskán megszedték magukat!

Békéscsaba, 2019. június 3.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: A 2018-as évre járó uniós pénzt kiszámolták 2017 végén, és az államháztartás terhére ki is fizették! Amennyiben ezek a jelentős milliárdok nem érkeznek be az unióból, a teher a magyar költségvetést fogja terhelni. Miért történt meg tavaly az előre kifizetés? Azért, mert nem voltak biztosak az újabb kétharmados parlamenti többségben, ami sajnos összejött! Lázár János az előre kifizetések során közreműködőknek jelentős jutalmakat is kifizettetett az uniós pénz terhére. Azok a milliárdok is a magyar adófizetők nyakába szakadnak? Az Európai Unió által a családi házak, társasházak szigetelésére és felújítására adott támogatási pénzt a középületekre használják fel. Szigetelhet a lakosság is – hitelből. Csak nehogy olyan következményekkel járjon majd, mint a devizahitel! (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című cikkből)

Emlékeztető: „A TAO-kasszába az idén 125 milliárd forintot pakolnak át az adónkból. A kasszakulcs Csányi Sándor MLSZ-elnök kezében van. A költekezésről nem szívesen számolnak be, azokat a tényfeltáró újságíróknak úgy kell kiperelnie. Mivel a járulékokat már adóként szedik be, a betegellátás és a nyugdíj helyett annak egy részét akár stadionfenntartásra is használhatják. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, hamarosan megjelennek a 4-5 milliós nyugdíjak is, amelyeket ugyanannyi százalékkal emelnek, mint a 70 ezer forintos nyugdíjakat! A 31 ezermilliárd államadósság, a kínai és az orosz hitelek, a fél világ anyagi támogatása és a Fidesz oligarchái (magyarországi adófizetést elkerülő milliárdosok) igényeinek kielégítését, az egyre nagyobb létszámú és egyre magasabb jövedelmű hatalom eltartását meddig lesz képes finanszírozni a keményen dolgozó magyar kisember?” (Részlet a Milliárdok jönnek a focira, de a nézők nem című cikkből)

 Emlékeztető: „A Jobbik bíróságra vitte az ügyet, a Kúria pedig ki is mondta, hogy „az ukrán–magyar határ mentén a kettős állampolgárok szavazásra történő szervezett szállítása törvénysértő volt”, de úgy vélte, hogy „kellő bizonyítottság hiányában” a Fideszt nem lehet eltiltani a jogsértéstől, és a szavazás megismétlését sem rendelték el. A Kúria abszurd módon úgy határozott, hogy „alapelvek sérelme önmagában nem elég” a választás eredményének megsemmisítéséhez, és a szavazás megismétléséhez.” Forrás: Magyar Hang. Az uniós választásra 30 magyar készenléti rendőr közreműködésével hordták át őket szavazni, holott Ukrajna nem is uniós tagállam. Leszavaztak a Fideszre Szerbiából, és jöhetett szavazat Romániából, de már a világ más tájairól is. Magyarország legszegényebb településein élők szinte 100 százaléka a Fideszre szavazott… Érti ezt még valaki? Lesz még Magyarországon becsületesen lebonyolított, tisztességes választás?