Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27183567

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Már 327 forint felett jár az euró

Továbbra sem talál magára a magyar deviza, vészesen közelíti a 330-as történelmi mélypontot az euróval szemben. Ha a következő napokban sem tud magára találni a forint, akkor akár reális veszély lehet ennek elérése is, ebből a szempontból a jövő keddi kamatdöntést lesz érdemes kiemelten figyelni. (portfolio.hu)

Kedd délelőttre sem tudott magához térni a forint, most 327,3-nál jár az euró jegyzése, vagyis nagyjából egy százalékra van a magyar deviza történelmi mélypontjától. A dollár most 293,6 forintba kerül, míg az angol font 372,55-nél jár.

A jegybanki alapkamat 0,9 százalék nagyon hosszú idő óta. Ezzel nagyon jól járnak az exportáló autógyárak, de rosszul járnak az importra szoruló magyar vállalatok és a magyar társadalom, mert hiszen jócskán felpörgeti az inflációt.

Aki még jól jár, az természetesen a jegybank, hiszen az összes kiadását a magyar adófizetők állják, az összes nyereségét meg kiviszi a hat jegybanki alapítványba. Ezek az alapítványok haveri kifizetőhelyekként is funkcionálnak és bizony a korrupció melegágyai. Iszonyatos költekezés zajlik, pedig hát a kiszervezés ellenére a TAO-pénzhez (ahová az idén már 125 milliárd forintunkat pakolják át!) KÖZPÉNZ.

A kórházak adósságállománya egyre nő, mert a járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, az idősödő potentátok havi 5-6 milliós jövedelme miatt a nyugdíjuk akár 4-5 millió forint is lehet.

Békéscsaba, 2019. május 21.

Összeállította: F. I.  

Emlékeztető: „Világszerte zajlik most már a magyar adóforintjaink szétszórása Panamától Mongóliáig, Ázsiától Afrikáig! Úgy tessék már osztogatni, hogy valamennyi azokra is jusson, akik befizették az adót, és akik ELTARTJÁK ezt az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalmat! Minél több az ilyen pénzszórás, annál népszerűbb a kormánypárt. Ez a társadalom fordítva van bekötve, amiből villanyszerelők szerint nagy probléma lehet…” (Részlet a Május 26-án már több mint egymillió kettős állampolgár szavaz című cikkből)

Emlékeztető: „Addig élvezi a magyar kormány a németek hallgatólagos támogatását, amíg képes a szakszervezeteket a háttérbe szorítani, s biztosítani az olcsó és nem lázadó munkaerőt. De abban a pillanatban, amikor elindulnak a bérkövetelések, sztrájkok, vagyis gondok akadnak a munkaerővel, azonnal előtérbe kerül a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. Vagyis Orbán Viktor sorsa a multinacionális gyárakban dől el, ha ott elindulnak a tömeges munkabeszüntetések, vége a hatalmának. Mert ettől kezdve megszűnt tényező lenni a német gazdaság számára.” (Részlet az Orbán a multik markában – interjú Róna Péterrel című cikkből) Ezért hordják be a sztrájktörő vendégmunkásokat?