Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20734022

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

Letiltotta a Magyar Hangnak adott interjút Kiss-Rigó László

Felcsútról is kérdezték

Fotó: BonumTV

Interjút adott a Magyar Hangnak  Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke, ám miután megkapta átolvasásra a beszélgetés leiratát, sajtófőnökén keresztül azt üzente, az interjú nem jelenhet meg. (A Magyar Hang mégis lehozta az interjút, a cikk végén elérhetővé tesszük! – F. I.)

„A főpásztor jelenleg nem tartja aktuálisnak az ön által megfogalmazott kérdéseket, így az ezekre adott válaszok közléséhez nem járul hozzá” – szólt az üzenet.

A Magyar Hang egyebek mellett ezeket a kérdéseket tette fel a lelkipásztornak:

  • volt-e kísérlet ügynöki beszervezésére;

  • hol tart a katolikus egyház az ügynökmúlt feltárásában és feldolgozásában;

  • melyek a magyar társadalom legégetőbb problémái;

  • szóvá teszi-e Orbán Viktornak, ha a kormány politikája nem felel meg a keresztény értékrendnek;

  • Mi szüksége van a jelenleg az NB III-ban remeklő Szeged 2011-nek nyolcezres stadionra;

  • van-e állandó belépője a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyába, ahol a NER-lovagok is kvaterkáznak?

Forrás: alfahir.hu

A Magyar Hang mégis lehozta a letiltott interjút! Elérhető ITT

sokkaljobb-kommentár: A szegedi stadion a Dorozsmai úton épül a Kiss-Rigó László püspök által vezetett Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában. Egy 2016. decemberi kormányhatározat szerint 9,7 milliárdba fog kerülni, Garancsi István cége, a Market Zrt építi. Szegeden a foci nem igazán menő, nem úgy, mint a kézilabda. A stadion 8176 férőhelyes lesz. A területet az egyházmegye térítésmentesen kapta meg. A püspök úr is, Garancsi István is Orbán Viktor szűkebb köréhez tartozik. Hogy az NB III-as csapat mit kezd majd ezzel a hatalmas stadionnal és a hozzá kapcsolódó létesítményekkel, nem lehet tudni. Az viszont már kiderült, hogy kápolna is épül. Lehet, hogy a hívek be tudnak jutni ingyen a stadion kápolnájába egy imára, vagy ott csak a focisták és a személyzet imádkozhat?

Hogy a beruházás végül is hány milliárdért épül majd fel, az később derül ki. A vizes vébé esetében is jócskán sikerült túlszárnyalni a tervezett költségeket, és ott is Garancsi cége volt a nagy beruházó. Kiss-Rigó László egyébként Hódmezővásárhely díszpolgára.

Békéscsaba, 2018. november 8.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az iratnyilvánosság hiányával károkat okozott a politikai elit a társadalomnak – jelentette ki Ungváry Krisztián. A történész szerint az államnak jogszabályi lehetősége van arra, hogy titkolózzon, és zsarolásra tudja felhasználni az ügynökügyet, így azt a törvényhozók feladata megoldani. A történész Alinda című műsorunkban azt mondta: nem az MSZP járt volna rosszul az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalával, hanem a Fidesz.” (Részlet A Fidesz járt volna rosszul az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalával című írásból)