Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27207650

2020. június 03.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Klotild napja van.
Holnap Bulcsú napja lesz.

Lengyelország lakosságának már 5 százaléka ukrán migráns…

…és minden ötödik körözött bűnöző közülük kerül ki

Szinte minden napra jut egy hír a frissen megnyitott, a közeljövőben megnyitni tervezett, vagy éppen eddig eltitkolt migránsszállókról. A létesítmények többségében ukrán vendégmunkásokat helyeznek el, de ezrével érkeznek török, vagy épp mongol és indiai munkavállalók is.

A kormány kommunikációja nem nagyon tud mit kezdeni a saját, évek óta harsogott migrációellenes szövegeikkel szöges ellentétben álló valósággal. A suttogó propagandában azonban már megindult az altatás: biztosan nem is jönnek olyan sokan, és különben is, ezek nem olyanok, mint az afrikai, vagy muszlim bevándorlók, ők mégis csak a „mi kultúrkörünkhöz” tartozó rendes, dolgos emberek. Hogy a keleti ortodox világgal mennyire tartozunk egy kultúrkörbe, arra vonatkozóan gyűjthettünk már néhány tanulságos élményt mondjuk az orosz hadsereg két magyarországi látogatása alkalmával 1849-ben, illetve 1944-45-ben. Van azonban ennél sokkal frissebb példa is: Lengyelországé. 

Északi barátainknál a kivándorlás és a bevándorlás is hamarabb indult meg, mint nálunk, így mindkét téren jóval előttünk járnak. A két jelenség azonban ott is pontosan ugyanúgy függ össze, mint nálunk: a lengyelek az alacsonyan tartott bérek miatt elmennek dolgozni Nyugat-Európába, helyükre pedig olcsó keleti munkaerő érkezik, akik még lejjebb nyomják a fizetéseket, így aztán még több lengyel vándorol el, hogy az ő helyükre is bevándorlók jöhessenek. 

Az ördögi körben az ország ma már odáig jutott, hogy a hivatalos adatok szerint 2,2 millió, becslések szerint valójában 2,6-2,7 millió lengyel él és dolgozik külföldön. Helyükre a Lengyel Nemzeti Bank nyilvántartása szerint csak Ukrajnából 1,7 millió ember érkezett, ám az illegális munkavállalókkal együtt valószínűleg jóval többen vannak.

A folytatás, illetve az alfahir.hu teljes cikke elérhető ITT !

Magyarország kormánya Belső-Ukrajnában is hirdeti a nagy lehetőséget 480 millió forintért, hogy jöjjön befelé hozzánk is minél több ukrán vendégmunkás. Ezek nagyon jót tesznek a bérek letörésére, és ezzel értelmét veszti végképp a sztrájkjog is.

A Facebookon azt írja egy jegyzetelő, hogy nagyon gyenge munkaerők, elszoktak a munkáról. Megjelennek az orvosi rendelőkben ellátásra, mert megsérülnek. Azok a lakók, akiknek a közelében ukrán munkásszálló, vagy panzió van, nagy a zaj, főleg hétvégén ivászattal ütik agyon az időt. Amíg Oroszország farvizén eléldegéltek, nem volt velük gond, de Amerika a kijevi Majdanon történt lázítással felszabadította, illetve rászabadította őket a szomszédos országokra. Az ukrán maffia, a kábítószer- és cigarettakereskedelem nagyban működik. Szabolcsot időnként mintha megszállnák. Vajon mikor veszi ezt a megyét vissza az ország vezetése tőlük? Ahelyett, hogy Kárpátalját visszavennék, még nekiadnak néhány tiszántúli megyét? Mert Békéscsaba és Debrecen megszállása is megkezdődött, de már jut belőlük bőven Szolnok megyébe is.

A behordásuk egyszerű feladat, mert az ukrán maffia ahogy az idős ukránok magyar nyugdíjhoz juttatását megoldja, ezt is meg fogja oldani. De mi lesz majd akkor, ha a baj a nyakunkba szakad? Hogy fogunk tőlük akkor megszabadulni? Vagy fizetjük majd az idők végezetéig őket, és még választójogot is ad nekik pártunk és kormányunk?

Azok az ukránok, akik már magyar kettős állampolgársághoz jutottak vagy származási alapon, vagy esetleg pénzért, május 26-án már szavazni fognak a magyarországi választási listára attól függetlenül, hogy Ukrajna nem uniós tagállam. Szavazni fognak Szerbiából is, ők se uniós ország… A választás tisztaságát tovább rontják a levélszavazatokkal, mert a névjegyzéket csak tízévente ellenőrzik, és az elhunyt hozzátartozók nevén a család leszavazhat.

Ideje lenne átgondolni ezt az iszonyatos mértékű beáramlást az országba, mert a mindenféle ellenőrizetlen jövevények könnyen visszaélhetnek a helyzetükkel. Annak a levét pedig nem az ezt lehetővé tevő hatalom fogja meginni, hanem a magyar lakosság!

Békéscsaba, 2019. május 17.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Mindössze egy magyarországi állandó lakcím kell ahhoz, hogy a volt szovjet utódállamokból bejelentkezzenek magyarországi nyugdíjért. Ezt egy 1963-ban(!) a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti egyezmény teszi lehetővé. 1989. október 23-án Szűrös Mátyás ideiglenes köztársaság kikiáltotta a Magyar Köztársaságot, 1991-ben összeomlott a Szovjetunió. Akkor mire való ezt az egyezményt KIZÁRÓLAG MAGYAR RÉSZRŐL hatályban tartani? Vagy átjárnak magyarok Ukrajnába vagy Oroszországba például nyugdíjért, esetleg ingyen gyógyulni? Milyen egyezmény az, amely csak az egyik félre, jelesül Magyarországra ró kötelezettséget? Ami egyre nagyobb terhet ró a magyar adófizetőkre, az ebből származó kiadás akár 25 milliárd forint is lehet már évente!” (Részlet a Vendégmunkás áradat főként Ukrajna irányából című cikkből)

Emlékeztető videó a magyarországi vendégmunkásról, vagy migránsról: