Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26275756

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Lemondott a szlovén miniszterelnök

A Balkánon előszeretettel avatkozik be a kormány a választási kampányokba. Leginkább macedón választási bukta lett híres, mert a korrupció miatt megbukott miniszterelnök nálunk talált menedéket. Szlovéniában Janes Jansát támogatták, ő is megbukott. Az utódja most lemondott, tehát lehet kampányolni megint Janes Jansa mellett!

A lendvai nagy sportberuházás magyar adóforintokból a megvalósulás útján van. Erről egy két évvel ezelőtti cikk elérhető ITT !

 Közös magyar-szlovén vasútvonal felújítást támogatott volna a kormány 70 milliárd forinttal, de Szlovénia külföldi partnerek segítsége nélkül vág bele a Koper-Divača vasútvonal 27 kilométer hosszú szakaszán a munkálatokba. Ha Janes Jansa megnyeri most a választást, lehet, hogy ismét szóba kerül a magyar adómilliárdok odaítélése.

Soha nem fogjuk megtudni, mennyi adónk megy ki megint a szlovéniai kampányra! És mennyibe kerülnek ezek a balkáni akciók a balkáni tűzfészekbe? Talán Szerbiába repül át a legtöbb adóforintunk, de jut a többieknek is. Itthon a Lánchíd és az alagút felújítására nem igazán akar jutni… Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában is szórja a kormány az adónkat a focira, de jut az adónkból nagyon sok Romániába is, Nagyváradon fociakadémia épül, és elég sok jéghokis beruházást hajtottak végre az adónkból.

Az alfahir.hu cikke a szlovén miniszterelnök lemondásáról elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. január 28.

F. I.

Emlékeztető: „A nemzetegyesítés szép, szimbolikus gesztusa fokozatosan az orbáni rendszerépítés martalékává vált. A Fidesz agresszív módon avatkozik bele a határon túli magyar közösségek életébe, lényegében szavazóautomatának tekintve a külhoni magyarokat, komoly pénzeket mozgósítva a cél érdekében. Mindezt a hazai közönség is érzékeli, így lett ismét kitapintható a határon túli magyarokkal szembeni ellenérzés” (Részlet a Trianon 100 és a nemzeti összetartozás című cikkből)

Emlékeztető: „A mostani változtatás akkor hiteles és ésszerű, ha a kormány a tao-rendszerhez is hozzányúl, enélkül ugyanis annyit tesz csupán, hogy még egy csatornát nyit meg a sportba áramló adóforintjainknak. A tao révén tavalyig a Puskás Akadémia 25 milliárd forintot kasszírozott. A kormányfő-közeli sportszervezet természetesen szerepel azon 10 futball-, 6 kézilabda- és 4 kosárlabdaklub között, amely államilag akkreditált sportakadémiát működtet.” (Részlet az Ellenőrzött pénzszórás – Szotyola című cikkből)