Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19411595

2018. december 17.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Lázár napja van.
Holnap Auguszta napja lesz.

Lemondott a szlovén kormányfő

„Szlovénia, ébredj fel! Ma mi, holnap ti” – ilyen transzparensekkel tüntettek tanárok Szlovéniában a magasabb fizetésért. A demonstrálók szerint többet kell dolgozniuk, mint korábban, a jövedelmük viszont nem nő. Azt mondják, hogy legalább 8-12 százalékos béremelésre lenne szükség.

„Hat évvel ezelőtt legalább 2000 euróval többet kerestem évente, mint most. Ennyi pénzt vettek el tőlünk, miközben ugyanannyit vagy még többet dolgozom, mint korábban” – mondta egy tüntető – írja a hirtv.hu.

Ezt követően jött a szlovén kormány számára a másik kellemetlen meglepetés. A kabinet egymilliárd euróból szeretett volna bővíteni egy vasútvonalat. A korrupció gyanús ügyben tiltakozott több párt és civil szervezet. Népszavazást kezdeményeztek, de az alacsony részvétel miatt érvénytelen lett, hasonlóan a magyarországi migránsellenes népszavazáshoz. A Legfelsőbb Bíróság új referendumot rendelt el, azaz a vasúti fejlesztés továbbra sem kezdődhet el.

Szlovénia miniszterelnöke lemondott, júniusban parlamenti választások lesznek. Hogy hogyan érint ez bennünket magyarokat? Úgy, hogy Magyarország ezt a bizonyos vasúti projektet 62 milliárd forinttal támogatta volna. „Vajon miért ér meg nekünk 62 milliárd forintot egy szlovén vasútvonal? Magyarország 62 milliárd forintot költene egy szlovéniai vasútvonal építésére, a szerződést a napokban véglegesíthetik – írta a hvg.hu 2017. december 27-én. Hogy megmarad-e esetleg az a bizonyos 62 milliárd adóforintunk, az a 2018. júniusi szlovén választások után derül ki. Szeretnénk remélni, hogy ez az újabb pénzkidobás nem valósul meg. Fontos helye lenne a pénznek az egészségügy, az oktatás, a szociális helyzet megsegítésére. Valamiért azonban ezek rendbetétele ennek a kormánynak nem az a fontos, hanem a fél világ megsegítése Vietnamtól Srí Lankáig, Srí Lankától Mongóliáig, Mongóliától a Fülöp-szigetekig, a Fülöp-szigetektől Mianmarig a jövedelemhez alig jutó magyarok adójából.

Békéscsaba, 2018. március 19.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: Úgy épül, illetve újul meg a Budapest–Kelebia vasútvonal, hogy arra Kínától veszünk fel rengeteg hitelt. A vasutat Kína fogja használni és kínai munkások fogják felépíteni. Az is igaz, hogy sok kavics is kell hozzá a már elég sok hasznot bezsebelő kőbányából. Már 80 milliárdnál tart a soha meg nem térülő Hódmezővásárhely–Szeged között közlekedő tram-train (villamos-féle) költségterve. Épül Vásárhely Szeged felőli végén egy felesleges, nagyon modern, és elég sok milliárdba kerülő elkerülő út, és épül templom is.  A kiválasztott települések igen sokba kerülnek a magyar adófizetőknek. Ilyen település Felcsút (Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor), Mezőkövesd (Tállai András), Kisvárda (Seszták Miklós), Hódmezővásárhely (Lázár János)” (Részlet az adómilliárdok a szélben című cikkből)