Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20713333

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

Lelkes ügynök volt Szita Károly

A vezető fideszes politikus a Kádár-rendszer elkötelezett híveként jelentett „a mások életéről”

Bár Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere évek óta tagadja, hogy ügynökként tevékenykedett volna, és jogi lépésekkel fenyegette meg mindazokat, akik ezt állítják, kézzelfogható bizonyítékok igazolják, hogy aktívan szolgálta a Kádár-rendszert. A Magyar Nemzet megszerezte a politikus állambiztonsági nyilvántartó kartonját, birtokunkban van továbbá a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság III/II. osztályának több (eredetileg) szigorúan titkos minősítésű aktája és Szita kézzel írt jelentése a nyolcvanas évekből.

A Krakus Péter néven jelentő Szita Károly 1994 óta Kaposvár fideszes polgármestere, 2014-től a Megyei Jogú városok Szövetségének elnöke.

Ügynökmúltja 2004-ben merült fel a nyilvánosság előtt először, 2005-ben számos cikk, elemzés jelent meg róla, jelentős részben Ungváry Krisztián ismert történész kutatásai és nyilatkozatai alapján.

A folytatás, illetve a teljes cikk dokumentumokkal és további elérhetőségekkel ITT

Medgyessy Péterről, amikor miniszterelnök lett, az átvilágítás során kiderült ő bizony D-209-es forgalmi rendszámos titkos ügynök volt. Egy darabig ment a purparlé, aztán csönd lett, és maradt a múltjával terhelten miniszterelnök, aki még azt is megemlítette egyszer, hogy a világ legerősebb titkosszolgálata, a szovjet KGB ellen harcolt. Jelenleg havi három millió forint körüli adóforintunkba kerül, mint nyugalmazott miniszterelnök. Medgyessy ügynökmúltjáról egy korabeli cikk ITT !

Ungvári Krisztián történész könyvet írt az ügynökökről. A teljes feltárás nagy akadálya, hogy nem engedi a sokadik Orbán-kormány sem nyilvánosságra hozni az ügynöknévsort, pedig ez elkerülhetetlen kell, hogy legyen, enélkül nincs igazi rendszerváltozás! Ungvári szerint a legtöbb érintett a listán a Fidesz–KDNP-ben vagy környezetében téblábolhat. 1990 óta Orbán Viktor az egyetlen olyan magyarországi miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.

A gazdaságot külföldi multikra építették, amiből komoly probléma lehet például a robotok óriási térnyerése miatt. Ezen felül jelentős az erkölcsi válság is, hiszen a korrupciót illetően odajutottunk, hogy az uniós tagállamok közül már csak Bulgáriát előzzük meg! Nagy dicsőség! És az is, hogy az egész világról készülő legutóbbi boldogság-felmérés szerint a 69. helyre csúsztunk.

Békéscsaba, 2018. március 17.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető 1.: „Az állam teljesítménye mindent felülmúlt – negatív értelemben. Közel 200 milliárd forintnyi megtakarítás párolgott el a megmaradt 1342 milliárd forintból. Ha a teljes államosított összeggel számolunk – ez körülbelül 2946 milliárd forint –, majd figyelembe vesszük a megsemmisült állampapírokat, a költségvetési befizetéseket és a reálhozamok kifizetéseket, akkor a KFI számításai alapján, közel 10 százalékos éves veszteség jön ki. Ezzel a kormány a teljes szektor teljesítményét 7 százalékkal múlja alul. Ez már tényleg eltőzsdézett pénznek számít. Merje bárki is azt mondani, hogy nincs rossz kézben a nyugdíjvagyon.” (Részlet a Selmeczi: biztonságban vannak a nyugdíjmegtakarítások (3) című, 2012. május 10-én megjelent cikkből. Megpróbáltuk elképzelni erről is, hogy mekkora pénz ez…

Emlékeztető 2.: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el.” (Orbán Viktor 2010-ben)

Emlékeztető 3.: „Mi szelíd és derűs emberek vagyunk. De nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.” (Részlet Orbán Viktor 2018. március 15-ei beszédéből)