Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18669088

2018. október 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.

Leépítették a közmunkások létszámát Végegyházán

Háromszáz helyi lakos hangos tiltakozása ellenére is megszavazták a közmunka-program szűkítését Végegyháza önkormányzatának fideszes és független képviselői. A jobbikos polgármester 38 közfoglalkoztatottra tett javaslatot, a képviselők azonban csak 26 főt szavaztak meg, pedig a településen van, akinek ez az egyetlen bevételi forrása.

Nem változtatott korábbi döntésén, majd kivonult a hétfői ülésről a végegyházi testület öt tagja. Hiába követelték a lakosok, nem kaptak magyarázatot a képviselőktől arra, hogy 38 helyett miért 26 főben állapítják meg a közmunkaprogram keretszámát Végegyházán.

A polgármester szerint a helyiek elleni döntés született. „Ez teljes mértékben szociális érzéketlenségükről tesz tanúbizonyságot, hogy ilyen döntést akarnak meghozni Végegyháza lakossága ellen. Tizenkét főt, tizenkét családot akarnak ellehetetleníteni ezzel a döntéssel. Ennyi ember idejött azért, hogy ezt a döntést ne merjék meghozni, és még így is a bizottság döntését akarják ráerőltetni a falura. Képviselőtársaim, nem szégyellik magukat?” – tette föl a kérdést Vajda Róbert polgármester.

Végegyházát többségében idősek és munkanélküliek lakják, ezért a lakosság nem érti, miért szavazták le a képviselők a polgármester előterjesztését. „Itt a környéken sehol nincs jóformán munkahely. És akkor még ennyivel lecsökkentik a létszámot, hogy ebből nekik mi a hasznuk, egyáltalán nem tudom, mert nem ők fizetik a saját zsebükből a közmunkások bérét” – mondta Rácz Béla végegyházi lakos.

Paulik Katalin alpolgármester a testület kivonulása előtt az ülésen mindössze annyit mondott: meghozták a döntést, politikai erődemonstrációban és kampánygyűlésen pedig nem vesznek részt.

Forrás: hirtv.hu

Emlékeztető: „Az egykulcsos személyi jövedelemadó önmagában véve brutálisan antiszociális. Most jóval kevesebb adót fizetek, mint az új adókulcsok bevezetése előtt, de megélnék a magasabb, korábbi adóteherrel is. Ugyanakkor a többiek, akiknél a változtatás az elvonások növelését hozta, kínlódnak, miközben a költségvetés igen jelentős bevételektől esett el, amelyeket többek között oktatási, szociális és egészségügyi kiadásokra lehetett volna fordítani.” – mutat rá a professzor, aki szintén kiáltóan igazságtalannak tartja, hogy legmagasabb és a legalacsonyabb nyugdíjakat is ugyanannyival emelik. A kutató úgy látja, a kormány politikája „négymillió súlyosan nélkülöző, szegény embert csinált”, akiknek a sorsa teljesen közömbös Orbánék számára. Úgy véli, „a magát népnemzeti, kereszténykonzervatívnak mondó” hatalom azt üzeni: „pusztuljon el négymillió magyar, és elleszünk mi hatmillióan is. Ez több mint felelőtlenség, ez a színtiszta nemzetgyilkosság.” (Részlet az Inotai professzor: „Színtiszta nemzetgyilkosság”, amit a Fidesz művel című cikkből)