Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25734079

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Lagarde véget vethet az olcsó pénz időszakának

Christine Lagarde, az IMF igazgatója az évente megrendezésre kerüli davosi világgazdasági fórum egyik, „Nők a gazdaságpolitikai döntésekben” címet viselő panelbeszélgetésen 2013. január 25-én. Lagarde 2011 nyarán a szexbotrányba belebukott szocialista politikust, a szintén francia Dominique Strauss-Kahnt váltotta a poszton (Fotó: World Economic Forum)

Amennyiben Christine Lagarde lesz az Európai Központi Bank (EKB) új vezetője, úgy a jelenleginél fegyelmezettebb monetáris politikát folytat majd. Azaz vége lehet a gazdasági növekedést támogató mennyiségi lazítás politikájának, vagyis a piacokra öntött olcsó pénz időszakának. A válság óta folyó politika eredményeként jelentősen emelkedett az eladósodottság, Olaszország esetében ez már ijesztő méreteket öltött – elemezte a Magyar Hangnak Róna Péter közgazdász a várható pénzügyi fejleményeket azt követően, hogy ismertté váltak a főbb uniós intézményekre esélyesek nevei.

Az Oxfordi Egyetem oktatója szerint nem lesz egyszerű helyzetben az új bankelnök, mert a szigorítást úgy kell végrehajtania, hogy az ne törje le a piacokat. Ha nem is jelentősen, de magasabb kamatszint várható.

A folytatás, illetve a teljes cikk, benne az Európai Bizottság várható elnökéről készült írással elérhető ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: A 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után nagy garral kiebrudalta a Fidesz Magyarországról az IMF-et, és kedvezőtlenebb kamatozású máshonnan felvett hitellel foltozta be a lyukat. Egyik hitelt kiváltotta a másik hitellel. A magyarországi jegybankkal kapcsolatosan vajon lesz-e véleménye arról, hogy a jegybank összes kiadását a magyar adófizetők állják, nyereségét meg kiviszi a jegybank elnöke hat alapítványba, ahol családi gazdálkodás és gazdagodás is zajlik? Elrettentő példa erre a nemrégiben bedöntött Növekedési Hitelbank esete…

Békéscsaba, 2019. július 4.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az ideiglenesen hazánkban állomásozó multi cégek óriási pénzeket kapnak az adónkból munkahely-teremtési támogatásra, a beruházás indulásához földet és anyagi támogatást, a beüzemelést követően hatalmas adókedvezményt. A hasznot kiviszik az országból. A jegybanki alapkamat alacsonyan tartásával (0,9 százalék) jól járnak az exportálók (például az autógyárak) és rosszul járnak az importra szorulók! Óriásit nyer a jegybank is általa, és viheti ki ezt a hasznot is az elképesztő gazdálkodásokat folytató hat jegybanki alapítványba, amelyek haveri kifizetőhelyekként is működnek. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Ott is havi ötmillió lett a fizetése a vezetőknek, és néhány jegybanki alapítványból is kiegészíthetik ezt a jövedelmet…” (Részlet az Akiknek adókedvezmény is jár című cikkből)

 Emlékeztető: „A jegybanki alapítványokba évente már százmilliárd forint feletti összegek kerülhetnek át, mert az alacsonyan tartott jegybanki alapkamat, a külföldön dolgozók jövedelme egy részének hazautalása és a devizahitelesek átverése szépen termeli a nyereséget. A jegybank állam lett az államban, nem tartozik felelősséggel sem a kormánynak, sem a parlamentnek. Matolcsy György nemrégiben újabb hat évre kapott bizalmat a jegybankelnöki poszt betöltésére. Jövedelme havi ötmillió forint, és mivel nincs sem járulék-, sem nyugdíjplafon, hamarosan elkezdhet rájárni az akár havi négymilliós nyugdíjért a nyugdíjkasszára! Mert a potentátokra nem vonatkozik az a törvény, hogy választani kell a nyugdíjba vonulónak a jövedelem vagy a nyugdíj között.” (Részlet a Kiszivárogtatták a bankcsődöt, a rendőrség mégsem vizsgálja című cikkből)