Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21622954

2019. május 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Lázár megkapta a mezőhegyesi ménesbirtokot

Fotó: alfahir.hu

A dohányzási ügyek után rábízta a ménesbirtokot is Orbán Viktor. A trafikmutyi elég jól sikerült a haveri körének. Most a nemdohányzók védelmében fog munkálkodni, amin szabad mosolyogni.

Volt a trafikmutyi idején egy csörte Csányi Sándor és Lázár János között. Csányi Sándor kijelentette: „Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet”. Lázár János egy újságírói kérdésre reagálva durván visszaszólt Csányi Sándor kiszólására. Azt mondta, hogy az OTP-vezér „a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival páváskodik”, majd az ország első számú uzsorásának nevezte az OTP-vezért.

Kedden (2018. szeptember 25-én) jelent meg a kormányhatározat, mely szerint a miniszterelnök Lázár Jánost bízta meg a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. koordinálásával, ami kormánybiztosi pozíciót jelent, Lázár kezébe került a tulajdonosi jogok gyakorlása. – írja az alfahir.hu.

Korábban Farkas Sándor, a szintén Csongrád megyei Fideszes országgyűlési képviselő kapott Mezőhegyesen feladatot.

A kormány 2016. november 8-ai döntése alapján több mint 2 milliárd forintért visszavásárolta a 2004-ben privatizált Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t, majd a korábban is állami tulajdonú Ménes Kft.-vel összevonva, megalapította a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot – jelentette be Lázár János, akkor még Miniszterelnökséget vezető miniszterként a mezőhegyesi sajtótájékoztatón.  

Mezőhegyes Békés megye 4. számú választókerületéhez (Orosháza) tartozik. Fideszes országgyűlési képviselője Simonka György, aki a posztra például iskolai végzettség hiányában sem alkalmas. Egy ideje a Fidesz Békés megyei elnökeként egyre nagyobb szava van a megye ügyeit illetően. A parlamenti üléseken, ha nincs is ott, szavazáskor bizton lehet rá számítani.

Békéscsaba, 2018. szeptember 27.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Nagyon sok céget államosítottak, és az általában veszteséges állami cégek vezéreinek fizetését havi ötmillió forintra emelték. Ennyit kapnak a jegybanknál is a vezetők. Mivel a közmű szolgáltatókat is államosították, és ott is ötmillió lett a vezérek fizetése, ezért hamarosan emelkedni fognak a közműszolgáltatások. Vagyis véget ér a rezsicumi.” (Részlet a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből)