Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27177809

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Lázár a déli vasútfejlesztés felelőse lett

Újabb feladatot kapott Lázár János volt kancelláriaminiszter: az eddig „csak” dohányzás elleni miniszteri biztos, valamint a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kormánybiztosa Orbán Viktor döntése értelmében immár a déli vasútvonal fejlesztésének felügyeletét is ellátja. A zuhanyhíradó szerint Mezőhegyest Békés megyétől Csongrád megyéhez szeretné áthelyeztetni.

A kormánypárti Délmagyar.hu  beszámolója szerint a miniszterelnök minapi szabadkai tárgyalásain úgy nyilatkozott, hogy Lázár teljhatalmat kapott a magyar–szerb vasúti közlekedés egészének újjáteremtéséhez. A Szabadka–Szeged és a Szabadka–Baja közötti vasútvonal hiányzó szakaszainak megépítéséről, illetve a meglévő részek modernizációjáról is megállapodott a szerb és a magyar kormány hétfői együttes ülésén Szabadkán.  Ana Brnabic szerb kormányfő és Orbán Viktor sajtótájékoztatóján elhangzott: a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal korszerűsítése után a két főváros közötti menetidő 7–8 órányiról 2–3 órára rövidül (úgy, hogy többszörösébe kerül a vasút megépítése a sebesség miatt – F. I.). Lázár János a Szabadka–Szeged vonalról azt mondta a lapnak: akár már 2022-re elkészülhet a szakasz, ezzel a menetidő a két város között fél óra lesz. A tervek szerint Pécstől Debrecenig, Szabadkát, Szegedet és Hódmezővásárhelyt is érintve összes 500 kilométernyi vasút épülne meg 10 év alatt 800 milliárd forintból. (Magyar Hang)

 „A kormánybiztos munkája során figyelemmel kíséri a  folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt Hódmezővásárhely–Szeged tramtrain projekt végrehajtását. Feladata lesz továbbá a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakításának koordinációja. A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, feladatát díjazás nélkül látja el.” (hvg.hu)

 „Az RTL Híradójának értesülései szerint évi másfél milliárd forintból gazdálkodhat a jelenleg egy bérelt irodában, öt főt foglalkoztatva működő Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. Ezt maga Áder János köztársasági elnök alapította, és a volt államtitkár, Csepreghy Nándor igazgatja.” (444.hu)

„A hódmezővásárhelyi központú, illetve kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó azt írta, hogy a rádió új tulajdonosai Bada János, Csepreghy Nándor és Rákay Philip lettek.” (168óra).

„Az uniós pénzek terén nem tartom szerencsésnek – mondta Csányi Sándor –, hogy az a Miniszterelnökség alá tartozik. Ismerik a véleményemet Lázár Jánosról. Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés a százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani” – olvasható a napi.hu tudósításában. (2015. április 17.) Megjegyzés: Lázár János polgármestersége idején Hódmezővásárhely volt az országban a legeladósítottabb város. Az önkormányzatok hiteleinek nagy részét átvállalta az Orbán-kormány, vagyis a magyar adófizetők lettek a készfizető kezeseik. Az átvállalt hitel összege 1400 milliárd forint, amelynek bizony a jelentős része devizahitel lehet! Az államadósságot növelheti ez a tétel is.

Nem voltak biztosak 2017 végén, hogy összejön az újabb kétharmados győzelem, ezért gyorsan nekiláttak a 2018-ra járó uniós pénzek kiszórásának. A nagyon gyors munka miatt jelentős államháztartási hiányt okoztak, és több mint 22 milliárd forint jutalmat fizettek ki a közreműködőknek. Amennyiben az unió a jutalmat nem téríti meg, akkor odapakolják a magyar adófizetők nyakára azt is…

Az unió által a magánházak, társasházi lakások szigetelésére adott milliárdokat a magyar kormány a középületekre használta, illetve használja fel. Mi is szigetelhetünk – hitelből! A hitelt amennyiben a későbbiekben nem tudjuk, visszafizetni, jöhet a kilakoltatás. Az ezzel kapcsolatos kormányzati tettről a korábbi írásunk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. április 23.

Emlékeztető: „Akkor lehet sikeres Magyarország, ha ember és ember között nem a származás, nem a világnézet, nem a vallás, nem a pártállás, hanem a tudás, a tehetség, a munka tehet csak különbséget!” (Szent-Györgyi Albert Nobel díjas tudós)