Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27035902

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Koronavírus: így kezelhető otthon az enyhe megbetegedés

Egyelőre az új koronavírus okozta fertőzésre (COVID-19) nincs gyógymód, a szakértők ugyanakkor bizonyos eszközökkel képesek enyhíteni a tüneteket. Sok esetben a megbetegedés olyan enyhe, hogy nem is szükséges a kórházi ápolás, ilyen helyzetben a pácienseket otthoni karanténra kötelezik. Abraar Karan, a Harvardi Orvosi Iskola munkatársa szerint az otthoni kezelés nem sokban tér el egy megfázás vagy influenza kezelésétől – írja a Business Insider.

Fontos, hogy a beteg megfelelően hidratáljon, és kerülje az érintkezést a vele egy háztartásban élőkkel.

A fertőzött személynek tilos elhagynia a házat, külön kell aludnia, és ha megoldható, külön mosdót érdemes használnia. A láz- és fájdalomcsillapítás szükség esetén tovább javíthatja a beteg állapotát, a rendszeres fertőtlenítéssel pedig csökkenthető a vírus átadásának kockázata.

Fontos, hogy a beteg folyamatosan monitorozza állapotát, ha tünetei romlanak, szakértő segítségét kell kérni. Végezetül elengedhetetlen, hogy a COVID-19-cel diagnosztizált betegek figyelmeztessék azokat, akikkel a tünetek jelentkezése előtti két hétben fizikai kapcsolatban voltak, ezzel ugyanis kiszűrhetőek a további fertőzések.

Forrás: 24.hu

Friss helyzetjelentés a koronavírusról az alfahir.hu honlapról ITT !

Egy külföldön dolgozó magyar kollégánk (aki igazoltan koronavírus által fertőzött) kért meg minket, hogy osszuk meg az eddigi tapasztalatait.

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A svájci–német határon élek, igazoltan fertőzött vagyok. Jelenleg lábadozom, a szervezetem lassan kéthete küzd a vírussal. Kérem szépen Önöket, hogy a túlélési tippjeimet terjesszék el, hogy minél többen túlélhessék a betegséget!

A legfontosabb: Mellkasi fajdalom jelentkezése eseten semmiképpen se aludjanak a hátukon fekve! Vagy ülve bóbiskoljanak, vagy az oldalukon fekve, es mozogjanak minél többet, az agyban is, a házban is, akar a szabadban, friss levegőn is, mert attól beindul a keringés, es felerősödnek tőle! A vírusos tüdőgyulladás okozza ugyanis a haláleseteket, és a tüdő károsodását is. Ha nem mozognak, a tüdőgyulladás súlyosbodik!

Nem igaz, hogy a vírus csak az idősekre es a betegekre veszélyes! Fiatal vagyok, jól táplált, egészséges, edzett, mégis nagyon legyengített! Ha nem keltem volna fel az ágyból, es nem mozogtam volna, valószínűleg most halott lennek, mert a tüdőgyulladás megölt volna, annyira legyengít! Csak akkor lettem jobban, amikor felkeltem, és mozogtam, egyébkent levegőt sem kaptam volna...

Aki a hátán fekszik végig az ágyban, és nem mozog semennyit, az teljesen legyengül, meghal, higgyék el nekem! Bármennyire gyengének érzik magukat, keljenek fel, minden nap sétáljanak egyet, akar a házban is, nyitott ablaknál, ez mentett meg engem is. Ha csak fekszenek, súlyosbodik a tüdőgyulladás, es belehalnak jó eséllyel! Ülve legyenek, ha járni, mozogni nem tudnak, mert ez a testhelyzet kedvez a légzésnek, a fekvés pedig nehezíti.

Készítsenek maszkot maguknak, és sétáljanak! Van ehhez minden háztartásban elérhető papír, legyen az zsebkendő, papírtörlő, barmi. Ha tehetik, minden nap fogyasszanak sok fokhagymát, zöld teát, és nagy dózisban vitaminokat, pl. borászoktól szerezzenek be tiszta C-vitamint, megéri felerősíteni magukat a helyes táplálkozással!

Az egészségügy már most is túlterhelt, és a helyzet csak romlani fog egy darabig, mindenki elkapja, ezért semmilyen orvosi segítséget ne várjanak, hanem magukon es egymáson segítsenek!

Ismétlem: Aki nem mozog, meghal! Ezt a betegséget nem lehet csak úgy kiheverni ágyban fekve, mint az influenzát! Keljenek fel és járjanak! Aki dohányzik, még most hagyja abba, hogy javítsa az esélyeit a túlélésre! Isten óvja Önöket!”

Kedves László! Remélhetőleg időközben már felerősödtél, és sikerül meggyógyulnod! Köszönjük a küldeményt!

Békéscsaba, 2020. április 3.

F. I. – M. K. M.