Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681953

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Kongatják a nyugdíjkassza fölött a vészharangot!

Aggodalomra okot adó ok sok van ebben az ágazatban is.

Illusztráció. MTI fotó: Mohai Balázs

Katasztrófa lesz nemsokára abból, hogy az idősödő Fideszes potentátokra tekintettel a Fidesz eltörölte a járulékplafont, de nem vezette be a nyugdíjplafont! Korábban létező dolog volt a járulékplafon. Vagyis a magas jövedelmű egy maghatározott összegig járulékolt csak a jövedelméből. Például 500 ezer forintig fizetett járulékot, és ez a pénz ment a nyugdíjalapba.

Néhány évvel ezelőtt az állami vállalatok vezetőinek fizetését akár veszteséges volt az állami cég, akár nyereséges, havi ötmillió forintra emelték! A törvényjavaslat beterjesztője a Fideszes potentát Domokos László ÁSZ elnök volt. A teljes ötmillió forint járulék- és nyugdíjalap lett. Mivel jutalmakat, prémiumokat is kapnak, akár ötmillió forint is lehet a nyugdíjuk. Egyikük már 64 esztendős… Jól fognak járni a magas jövedelműek, de nem járnak rosszul az országgyűlési képviselők sem.

A havi egymillió feletti nyugdíjak már megjelentek, de jönni fognak nemsokára a havi ötmilliósok is, ha nem tesz sürgősen valamit az ügyben a kétharmados parlamenti többség és kormánya. Sajnos nem valószínű, mert elég sokan máris érintettek lehetnek közülük.

A magán-nyugdíjpénztári pénzeket (3000 ezer milliárd forintot) államosították. Még egy igazolást sem kaptak arról az érintettek, hogy mennyi pénzük került bele a nagy kasszába? Hová lett vajon a 3000 milliárd forint?  

Dől kifelé Ukrajnába egyre több, akár 300 ezer forintos nyugdíj úgy, hogy itt soha se járulékot, se adót nem fizettek. Jár nekik az ingyenes betegellátás is. Mindezt egy 1963(!) évi, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti Egyezmény teszi lehetővé. De hol van már a Magyar Népköztársaság és hol van a Szovjetunió? Oroszok is kapnak magyar nyugdíjat, ha átköltöznek Magyarországra. Paks 2. építése során lehet, hogy hozzák majd a dolgozók a nagymamát és a nagypapát is, és máris jár nekik a magyar nyugdíj. Vajon miért nincs felmondva ez az egyezmény? És miért kell életben tartani egy olyan egyezményt, ami csak Magyarországra ró kötelezettséget? Vagy járnak át magyarok Ukrajnába nyugdíjért, vagy ingyenes betegellátásra?

Miért nem az ukrajnai nyugdíjat forintosítják, miért fogadnak el hazug igazolásokat arról, hogy az igénylő micsoda magas beosztásban dolgozott, és milyen hatalmas jövedelme volt? Mi köze ehhez Magyarországnak? Ha a forintosítást vennék alapul, 30 ezer forint körül lenne a nyugdíjuk és nem 300 ezer forint. Behozzák őket szavazni Szabolcsba, és mivel magyarországi lakcímük van, ugyanolyan választójoguk van, mint a magyarországi járulék- és adófizetőnek! Jövőre ők választják meg azokban a falvakban a polgármestert, ahová sokan vannak bejelentkezve! Pletyka szinten terjed az az információ, miszerint már a ravatalozókba is képesek bejelentkezni! A 2018. április 8-ai országgyűlési választásra szervezetten hordták át őket Szabolcsba szavazni. Egy korábban a témában készült írásunk elérhető ITT

Nem az úgynevezett Ratkó-gyerekek miatt lesz a baj a nyugdíjkasszával, hanem ezek miatt az anomáliák miatt... És amiatt, hogy a járulékokat már adóként szedik be, elképesztő módon szabad felhasználású pénzzé téve azt is!

Békéscsaba, 2018. június 6.

Anton

Emlékeztető 1.: A Fidesz-KDNP 2010-es fülkeforradalminak is nevezett választási győzelme után (ekkor alkalmazták először a csak a Fidesznek kedvező választójogi törvényt!) bevezetett TAO-s rendszer tízmilliárdokkal növelte a sport forrásait, és ebből is sikerült a korrupció melegágyát csinálni. Mivel a legfőbb ügyész is Fideszes, emiatt nincs következménye sem az uniós, sem a TAO pénzek megcsapolásának, sem a jegybanki nyereség alapítványokba történő kiszervezésének. Érdekes módon a jegybank óriási kiadásai (nagy létszámú alkalmazott giga fizetéssel, épületek, gépkocsik üzemeltetése, stb.) mind a magyar adófizetőket terheli, a nyereséggel meg azt tesz a jegybank elnök, amit akar. A hat jegybanki alapítvány igazi haveri kifizetőhely. Az egyiknél ott van a növekedési hitelbank, melynek vezetője az egyik Matolcsy unokatestvér. Onnan kaptak legutóbb jelentős összegű hiteleket Matolcsy György fiai. Elég sok ilyen haveri kifizetőhely működhet kis hazánkban, mert itt már semmi nem az, aminek látszik! (Részlet a Gyengélkedő forint, üzemanyag árak, elszabaduló infláció című cikkből) 

 Emlékezető 2.: „Jakab Péter nem zavartatta magát, miután ismét szót kapott, megköszönte „Kövér elvtársnak a kioktatást.” Majd felette azt kérdését a magyar kormánynak, hogy mikor számolják fel végre a korrupciót. „160 milliárd forinttal lett gazdagabb Mészáros Lőrinc tavaly, naponta 440 millió forintot keresett, ha ez így folytatódik, 2024-ere Mészáros lesz a világ leggazdagabb embere a magyar pedig a legcsóróbb” – mondta Jakab. „Mészáros Lőrinc 18 másodperc alatt veszi el egy átlag borsodi egészségügyi dolgozó havi munkabérét” – tette hozzá.” (Részlet a Kövér László két agyvérzést hordott ki lábon 5 perc alatt című cikkből)