Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25675044

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Kolostor és péküzem is épül magyar adóforintokból Szíriában

Magyarország és Oroszország közösen épít újjá Szíriában kolostort és péküzemet – mondta Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A külgazdasági és külügyminiszter szerint erre azért van szükség, mert a két ország számára fontos a keresztény kultúra védelme. (Miközben kiáll a török diktátor mellett, aki halomra gyilkolja a keresztényeket Észak-Szíriában! – F. I.)

Azt is elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök e heti budapesti látogatásán arról is megállapodtak, hogy magyar–orosz ipari együttműködés keretében 1300 vasúti kocsit fognak szállítani Egyiptomba. A megbízás értéke több mint egymilliárd dollár. 

A miniszter elmondta: arról is megállapodás született, hogy a Mahart szárnyashajó állományát felújítják, modernizálják, szintén orosz ipari együttműködés keretében. Kifejtette, sikerült megkötni azokat a szükséges megállapodásokat is, amelyek nyomán a Richter – a legnagyobb magyar gyógyszergyártó vállalat – újabb piaci sikereket érhet el Moszkvában, ugyanis egy 15 millió dolláros beruházást hajt végre annak köszönhetően, hogy a vállalat egyik legfontosabb terméke felkerült az orosz társadalombiztosítás által támogatott listára.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A magyar Eximbank hitelkeretet nyitott a Türk Tanács tagállamainak: a magyar–török együttműködésnek 195 millió eurós, a magyar-kazah, a magyar-üzbég és a magyar-azeri együttműködésnek 80–80 millió eurós, a magyar-kirgiz viszonylatban pedig 27 millió eurós keretet – olvasható a kormany.hu-n. Úgy szórják az adónkat, mintha itthon minden rendben lenne. A határon túli pártoknak 130 milliárd forintot utalnak át. Lehet, hogy több repül már ki, mint amennyi itthonra marad? Hol nemzeti, hol keresztény, hol nemzeti keresztény alapon! Az ELTARTAÓIVAL miért nem törődik ez a kormány? A többségében a megélhetést sem biztosító jövedelemmel megáldott/megvert magyar társadalom vajon meddig lesz képes finanszírozni ezt az őrült költekezést? Ráadásul még soha ilyen magas jövedelmű és magas létszámú hatalom nem élősködött az ország nyakán, mint a jelenlegi!

Békéscsaba, 2019. november 4.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Legutóbb Törökország észak-szíriai katonai megszállásával kapcsolatban is magára maradt a magyar diplomácia. Az Európai Unióban egyedüli országként állt ki a magyar kormány a török diktátor kurdok elleni dicstelen tette mellett. Később ezzel ellentétesen az Európai Parlament Törökországot elítélő határozatát a Fidesz-frakció mégis megszavazta. A törökök folyamatosan azzal fenyegetőznek, hogy ráengedik a náluk élő szír migránsokat Európára, ha nem az történik, amit ők akarnak! Most őelőle is megindultak a szír menekültek, főként a kurdok, akiknek a világ szégyenére még mindig nincs hazájuk! A török diktátor népes üzleti delegáció élén november 7-én Budapestre érkezik.” (Részlet a Néhány furcsaság a magyar külügy állásfoglalásaiból című cikkből)