Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27024239

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Kocsis Máté szerint provokációnak is felfogható, hogy az EU nem fizeti ki a magyar határvédelmi költségek felét

Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét a Kossuth Rádióban kérdezték arról, mi a véleménye Dobrev Klára álláspontjáról, mely szerint nem támogatja, hogy az Európai Unió kifizesse Magyarországnak a határvédelmi költségeket.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Kocsis erre gyurcsányozásba kezdett, de azt is kifejtette, hogy szerinte akár provokációnak, egyfajta szankciónak is felfogható, hogy az EU a határvédelem költségeinek fele helyett mindössze egy százalékát téríti meg Magyarországnak.

Úgy indokolt, amikor Magyarország a határát védi, akkor a schengeni határt is védi, ez európai uniós kötelezettsége. Hozzátette: ez az a szerződéses alap, amely miatt Magyarország azt gondolja, hogy a költségeket felerészben az uniónak kellene állnia. Reményre ad okot, hogy ezt a kedvezőtlen ígéretet még a Juncker-féle bizottság tette, és az újonnan felálló bizottságnál újra meg kell nyitni a határvédelmi költségekkel kapcsolatos tárgyalásokat.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Nem lehet az, hogy a kerítésépítés megkezdése előtt kellett volna erről egyeztetni az Európai Unió illetékeseivel? Ugyanez lehet a helyzet a kafetéria (béren kívüli juttatás) jegyek francia forgalmazóival, kisöpörték az országból őket szintén egyeztetés nélkül. Zajlanak a perek különböző nemzetközi bíróságok előtt, és fizetjük a milliárdos kártérítéseket nekik. A kis keresetűek népes csapata fázott rá, hiszen emiatt csökkent a jövedelmük. A kafetéria pereket egy szakértő szerint talán 40 milliárd forintból megússzuk! 

A kerítés nem fogja meg a menekültek, inkább a szerb embercsempészek lehetnek azok, akik nem ide, hanem Boszniába hordják őket. Hogy ez mennyibe kerülhet a magyar adófizetőknek, azt is jótékony homály fedi. Általában nem ingyen dolgoznak…

Spanyolországnak van egy kis területe Afrika szarván (Melilla), amit HAT MÉTER MAGAS, három soros kerítéssel védenek a spanyolok. Rendőrség és határőrség is van, de a migránsok népes serege a kerítés marokkói oldalán lévő erdőkben megbújva óriási csapatokba verődnek, és szervezetten rohamozzák meg a kerítést. A napokban be is jutott ott az Európai Unióba több mint száz migráns.

Békéscsaba, 2019. szeptember 2.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Egy nagy választási ígérete a Fidesznek az volt, hogy senkit nem hagynak az út szélén! A gazdagokat segítik mindenféle CSOK-kal, a szegényeket meg kiteszik az út szélére! Mert amint egyik nagyágyújuk mondta: Akinek nincs semmije, az annyit is ér! Ráadásul még az sem érdekli a hatalmat, hogy mi lett a sorsa a rengeteg kilakoltatott családnak! És a kilakoltatások sajnos folyamatosak. Egyetlen országban sem űztek sportot a devizahitel-folyósításból, csak nálunk! A többi ország lerendezte a problémát, a nemzetinek és kereszténynek mondott kormányunk viszont nem!” (Részlet a Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője amnéziában szenved című cikkből)

Emlékeztető: „Kocsisné Márkus Szilvia októberben igazgatósági tag lett a dél-budai szuperkórházat építtető állami cégnél, valamint felügyelőbizottsági tag a II. kerületi Széllkapu parkot és mélygarázst fejlesztő kft.-nél.” (Részlet a Két állami cégbe is bekerült Kocsis Máté felesége című cikkből)