Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27017079

2020. május 18.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Erik napja van.
Holnap Ivó, Milán napja lesz.

Klán a BÁL-ban

„A zánkai tábor felújítását elnyerő, 2015-ben alapított Fejér-BÁL ZRT. Mészáros Lőrinc három gyermekének, Beatrix, Ágnes és ifjabb Lőrinc közös építőipari cége (a keresztnevek kezdőbetűiből).

A cég-honlapon nem is titkolják, mire hozták létre: a piacvezetői szerepre törő vállalkozás jellemzően pályázati kiírásokon nyeri el munkáit építési és felújítási megrendelések révén. Ebben olyan jó úton jár, hogy megalapítása óta évről évre megháromszorozza árbevételét, 2018-ban már 23 milliárd forint volt. Fél éve pedig – írta meg a 24.hu – már az apuka, Mészáros Lőrinc is bevásárolta magát a cégbe.

Néhány hete derült ki, hogy a Fejér-BÁL építhetné az előzetesen tízmilliárd forintos költségűre becsült új, budapesti 20 ezres sportcsarnokot is.

A Mészáros gyerekek 116 milliárdos ajánlata volt ugyanis a legkedvezőbb, de ezt a kormány is eltúlzottnak találta.” (Részlet a Magyar Hangban megjelent A Mészáros gyerekek kapták a zánkai tábor felújítását – A fonyódligeti épületegyüttes újjáépítésére már nem futja a 26 milliárdos kormányadományból című cikkből)

Ugyanebből a cikkből származik az az információ, hogy a kormány a festői környezetű ingatlanokat 2016-ban ingyen adta a hátrányos helyzetű gyermekek üdültetésére létrehozott Erzsébet-alapítvány tulajdonába, amire korábban külön törvényt is szabott. Az alapítvny számos pontos ér össze a Fidesszel: alapítói jogait a Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged–csanádi Egyházmegye intézményfenntartója, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja. Ennek főigazgatója a Fidesz 2014-es szegedi polgármesterjelöltje, Kothencz János. Az alapítvány kuratóriumi elnöke pedig Hornyák Tibor, aki korábban L. Simon László fideszes államtitkár kabinetfőnöke volt.

Kiss-Rigó László püspök fel-felbukkan a Fidesz-közeli alapítványoknál, vállalkozásoknál és nagy lehetőségnél. Ott van például a lakiteleki népfőiskolára költött sok-sok milliárd adóforintjaink húsosfazeka mellett, de ő az építtetője a szegedi stadionnak is, ahol még kápolna is fog majd épülni. Egyszer majd talán lesz ütőképes focicsapata is a városnak. Püspöki tevékenysége mellett ennyi minden fér bele az idejébe… Vagy csak a nevét adja a nagy költekezésekhez? Minden esetre röpködnek az adómilliárdok, csak arra nem jut, amire nagyon kellene: rendbe tenni végre az egészségügyet, az oktatást, a szociális helyzetet, emelni végre a minimál nyugdíjat, a rokkantakat kárpótolni a juttatásaik megrövidítése miatt, amelyre már alkotmánybírósági határozat is született. Nálunk, aki szegény, az a legszegényebb. Választások előtt néhány hétig viszont nagyon fontosakká teszi őket a kereszténynek mondott hatalom, és osztogat például 9 ezer forintos rezsiutalványokat.

Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje Szombathelyen tüsténkedik. Ki is tolta a kézlabdásokat a stadionból, amelynek mérete feleslegesen nagy, még az avatáskori ingyenes rendezvényre sem sikerült nézővel feltölteni. Ráadásul a csapat kiesett az NB I-ből. Erről bővebben ITT !

Egyre több focipálya, fociakadémia épül milliárdokért már nemcsak itthon, hanem Ausztria kivételével minden határon túli országban. A már adott létesítmények mind veszteségesek, de se baj, ráterhelik a fenntartásukat is a magyar adófizetőkre. Az akadémiákon nem lehet tudni, mit tanulnak a fiatalok, de azt igen, hogy focistákat drága pénzen vásárolnak a csapatok – „természetesen” az adónkból. A focisták fizetése a csillagos eget nyalja, és jócskán kapnak adókedvezményt is az alig teljesítményük ellenére!

Hogy ebben a felcsúti gigászi sportlétesítményben milyen események zajlanak a kis faluban, nem lehet tudni. Az átadásán Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt. Az erről szóló tavalyi cikkünk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. szeptember 5.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: Azóta eltelt két év, és valószínűleg jócskán változhattak az adatok: