Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24662100

2019. december 10.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Judit napja van.
Holnap Árpád napja lesz.

Kitüntették Simonka Györgyöt

Ez már nem kis magyar abszurd, hanem nagy magyar abszurd! Egyetlen országgyűlési képviselő ellen sem fogalmaztak meg olyan súlyos gyanúsításokat, mint Simonka György ellen, aki a Békés megyei 4-es számú választókerület (Orosháza) egyéni Fideszes országgyűlési képviselője és a Fidesz Békés megyei elnöke.

Hűbéres és vazallusa: Simonka (balról) és Nagy Béla medgyesegyházi polgármester (jobbról). Fotó: facebook.com/168 óra

Különös színjátéknak lehettünk tanúi az pünkösd előtt, amikor a Dél-békési Többcélú Kistérségi Fejlesztési Társaság ülésén nemrégiben alapított kitüntetéseket adtak át. Az esemény valójában egy vazallusi seregszemle volt. A választókerületében teljhatalmat kiépítő Simonka György fideszes országgyűlési képviselő hűbéri rendszert hozott létre: a vazallusok – polgármesterek, alpolgármesterek, képviselők, intézményvezetők – mindannyian Simonkától függnek, őt szolgálják.

A vidék az ország egyik legelmaradottabb térsége, amelyet némi túlzással lehetne katasztrófa és társadalmi depresszió sújtotta övezetnek nevezni. Kiürülő zsákfalvak, rossz közlekedés, minősíthetetlen utak, elöregedő társadalom, alacsonyabb jövedelmi viszonyok, elvándorlás – hogy csak néhány, a térségre jellemző adatot említsünk.

A Békés megyébe érkező uniós források elosztása miatt korábban Simonka vitába keveredett más viharsarki kormánypárti politikusokkal, mert a megyei közgyűlés által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) aránytalanul több fejlesztési forrás jutott volna a Simonka által képviselt térségeknek. De bármennyi forrás jutott az elmúlt években Dél-Békésbe, és azt bárhogyan költötték is el, a térség lecsúszása megállíthatatlannak látszik. Ehhez képest érdekes a mostani kitüntetés-cunami.

A „Dél-békési Térségért” kitüntetést „egy időszak térségi szintű, kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységért” Simonka György országgyűlési képviselő és egyik leghűbb embere, Varga Gusztáv, Mezőkovácsháza polgármestere kapta meg.

Írásunkat a 168 óra cikke alapján állítottuk össze.

Tavalyi összeállításunk a Simonka-történetről elérhető ITT !

A régi Hír tv Célpont című műsorának felvétele:

A Simonka-ügy is azt bizonyítja, hogy következmények nélküli ország maradtunk! A visszafizethetetlen mértékűre duzzadt államadósság és államháztartási hiány már csak hab a tortára! Arra a tortára, amelyet egy facés jegyzetíró szerint kiloptak a hab alól…

Békéscsaba, 2019. június 11.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Kiadta a Legfőbb Ügyészségnek a Fideszes Simonka Györgyöt az Országgyűlés. Hétfő délután 163 igennel, ellenszavazat nélkül, egyhangúlag megszavazta a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a parlament. Simonka György a szavazás előtt nem kívánt élni a felszólalási jogával.” (Részlet a Felfüggesztették az 1,4 milliárdos csalással gyanúsított Simonka György mentelmi jogát című cikkből – 2018. október 29.)

Emlékeztető: „Ez az ország Magyarország: itt a jókat szembe köpik. Ez az ország az én hazám, itt az álom összetörik.” (Részlet Sinka István: Íme a hazám című verséből)