Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27094870

2020. május 25.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.

Kiszivárogtatták a bankcsődöt, a rendőrség mégsem vizsgálja

Márciusban elindult a Növekedési Hitelbank (NHB) végelszámolása, a csődbe ment bankban több tízmilliárd forintnyi ügyfélvagyon ragadt bent. A tudomásunkra jutott, hogy az MNB-engedély visszavonása előtt a felügyelet egyik munkatársa szólt egy ismerősének, hogy vegye ki gyorsan a pénzét a bankból. Az ügyben feljelentés is történt, de a rendőrség nem látta indokoltnak, hogy nyomozást indítson.

Több hónapos haláltusa után tavasszal a jegybank véget vetett Szemerey Tamás bankja, az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB) pályafutásának. Matolcsy György unokatestvérének pénzintézetének likviditási problémáiról a pénzügyi felügyeletet is ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) korlátozó intézkedései nyomán már tavaly év vége óta lehetett tudni, de az utolsó szót csak március 14-én mondta ki az ügyében a felügyelet. (Forrás: index.hu)

A Növekedési Hitel Bank nemcsak növekedési-hitelprogramos beruházási hiteleket ad, hanem egyszerű céges banki kölcsönöket is. Utóbbiakat trükkösebb külső szemlélőként megtalálni, mivel ilyenkor a tulajdonrészekre nem feltétlenül jegyez be zálogjogot a cégbíróság. De mégis találtunk pár ilyet. Sőt, olyat is találtunk, ahol Szemerey Tamás, a bankár Szemerey Tamást, a vállalkozót hitelezi. (Forrás: 444.hu)

A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli. Az egyre nagyobb nyereséget viszont nem fizeti be az államkasszába, hanem kiviszi hat jegybanki alapítványba. Ezeknél az alapítványoknál aztán egészen elképesztő költekezés zajlik, vásárolnak milliós szőnyegeket, sokmilliós festményeket, egyebeket. Az egyik alapítványon keresztül finanszírozták ezt a növekedésinek mondott családi bankot.

A jegybanki alapítványokba évente már százmilliárd forint feletti összegek kerülhetnek át, mert az alacsonyan tartott jegybanki alapkamat, a külföldön dolgozók jövedelme egy részének hazautalása és a devizahitelesek átverése szépen termeli a nyereséget. A jegybank állam lett az államban, nem tartozik felelősséggel sem a kormánynak, sem a parlamentnek. Matolcsy György nemrégiben újabb hat évre kapott bizalmat a jegybankelnöki poszt betöltésére. Jövedelme havi ötmillió forint, és mivel nincs sem járulék-, sem nyugdíjplafon, hamarosan elkezdhet rájárni az akár havi négymilliós nyugdíjért a nyugdíjkasszára! Mert a potentátokra nem vonatkozik az a törvény, hogy választani kell a jövedelem vagy a nyugdíj között.

Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, ezért bizony a közeljövőben egyre több négymilliós nyugdíj is megállapításra kerülhet. A nyugdíjkassza nem a Ratkó-korszak gyerekeinek 70 ezer forintos nyugdíjába fog beleroppanni, hanem ezekbe a magas nyugdíjakba, amelyeket az egységes nyugdíjemelés miatt minden évben egyforma mértékben emelnek. Vagyis például 3 százalékkal emelik a havi négymilliós és a havi 70 ezres nyugdíjat. A járulékokat adóként szedik már be, emiatt aztán lehet akár a veszteséges stadionok sokaságának fenntartási költségére is fordítani!

A hat jegybanki alapítványra Pallas Athéné alapítványok néven lehet rákeresni.

Egyik bankbotránytól a másikig, egyik brókerbotránytól a másikig tántorgunk, és nincs olyan hatalmi akarat, amely ennek a gyakorlatnak véget vetne! Amint a szálak magasra érnek, megkezdődik a hazudozás, a maszatolás, a titkosítás és egyre nagyobb erkölcsi válságba is keveredünk.  A migránsokkal való riogatás közepette 86 ezret már befogadott a kormány, és egyre áramlanak befelé főleg Ukrajnából, de jönnek már Szerbiából is a vendégmunkások. Velük aztán le lehet törni a magyar munkavállalók fizetését, és el lehet velük venni a sztrájkjogot is.

Wass Albert írja az egyik regényében, hogy azért vesztettük el Erdélyt, mert hasonló okokból a magyar nagyurak elkezdték behordani a román napszámosokat, akik után jött a család is…

Békéscsaba, 2019. május 8.

Összeállította: F. I

Emlékeztető: „A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a jegybankot illeti. Több mint ezer dolgozójának óriási fizetéseit, jutalmait, prémiumát is a jövedelemhez alig jutóktól vonják el. A minimálbért illetően is kullogunk a szomszédok után, még akkor is, ha jövőre öt százalékkal emelik. A kormány szlogenje szerint Magyarország jobban teljesít, de az az igazság, hogy Románia, Szlovákia és leginkább Csehország jobban, és le is hagytak bennünket. A nagy arcból vissza kell venni, és fel kell végre tárni a valós problémákat, vagyis beszélni kell a társadalom helyzetéről, és már sok helyen az ellehetetlenüléséről.” (Részlet A magyarok egyharmada már nélkülöz című írásból)