Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25731457

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Kiss Szilárd (is) ártatlan!

Nem állapítható meg bűncselekmény Kiss Szilárd vízumgyárának ügyében

Az ügyészség megszüntette az eljárást, nem talált bizonyítékokat, csak általánosságokat állapított meg, miközben Kiss Szilárd ténykedése idején 18578 darab „üzleti célú” vízumot állítottak ki mindenféle oroz állampolgár számára.

A moszkvai vízumgyár ügyében Szél Bernadett, akkor még LMP-s képviselő, Tényi István, valamint a Párbeszéd tett feljelentést a BRFK Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályon még 2017-ben hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt, azonban az eljárást az ügyészség most megszüntette.

A döntéssel szemben panasznak nincs helye.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Az index.hu cikksorozatban foglalkozott Kiss Szilárd ügyeivel. Ebből egy elérhető ITT !

Kiss Szilárdot alkalmazta Fazekas Sándor a földművelésügyi minisztériumban és Szijjártó Péter a külügyminisztériumban attól függetlenül, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon kétszer is megbukott. Moszkvai diplomata rendszámú gépkocsival szeret közlekedni itthon. A moszkvai kereskedőház megnyitóján (ami azóta lehet, hogy bezárt már a veszteségek és az embargó miatt) együtt ült asztalhoz Tarsoly Csabával, a Quaestor botrány „főhősével” és a külügyminiszterrel. Orosz hölgyek is kaptak magyar vízumot, akik közöl néhányan Svájcban és Németországban buktak le „üzletkötés” során.

A nyáron azt írta a 24.hu a kereskedőházakkal kapcsolatban, hogy „Orbán Viktor török jó barátján kívül számos kormányközeli figura kifizetőhelye volt a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Így szerződésben állnak vagy álltak Fellegi Tamás egykori fejlesztési miniszter cégével, Kuna Tibor (Szijjártó Péter barátja) cégével, akit börtönbe küldene az ügyészség, Matolcsy Mátyással, aki Matolcsy György jegybank elnök rokona, Nógrádi György kományközeli biztonságpolitikai (migrációs) szakértővel, Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul cégével. Utóbbi szereplő egyébként tavaly lett igazán híres, amikor kiderült az FBI által is körözött – de 2017-ben elhunyt – szaúdi üzletemberrel, Gaith Pharaonnal együtt kérelmet adott be a magyar hatóságokhoz, hogy megszerezze az állampolgárságot. Pharaon kérelmét Áder János köztársasági elnök utasította el, Naffaé pedig a Terrorelhárítási Központ átvilágításán akadt fenn a kockázatok miatt. Ez viszont nem akadályozta abban, hogy a karzatról hallgassa végig Orbán Viktor újabb miniszterelnöki eskütételét.”

Kiss Szilárd tehát ártatlanságra ítéltetett! Ez már több kettőnél, de lehet, hogy háromnál is!  

Békéscsaba, 2018. október 30.

Összeállította: Anton

Emlékeztető 1.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Emlékeztető 2.: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)

Emlékeztető 3.: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarék-pénztárral kapcsolatos lehetőséget is, miközben a kiválasztott oligarchák (magyarországi adófizetést elkerülők) egyre gazdagodnak!