Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27267541

2020. június 07.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Róbert napja van.
Holnap Medárd napja lesz.

Kirgizisztánba is jut 16 milliárd forint az adónkból

Kirgizisztáni munkahelyekre költünk több mint 16 milliárd forintot

Szijjártó Péter külügyminiszter a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság idején is folytatja az úgynevezett keleti nyitást. Ma azt jelentette be Kirgizisztánnal aláírnak egy stratégiai partnerségi megállapodást, Magyarország lesz az első uniós tagállam, amely ilyen megállapodást köt az ázsiai országgal.

Ennek keretében egy 50 millió dolláros, több mint 16 milliárd forintos magyar–kirgiz befektetési alapot hoznak létre, amely segíteni fogja a magyar vállalatok térnyerését a közép-ázsiai piacokon.

Véglegesítették a beruházásvédelmi és a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodásokat is, ami azért fontos, mert a magyar vállalatoknak a kirgiz piacon a vízgazdálkodás, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság és az informatika területén komoly lehetőségek kínálkoznak.

Szijjártó Péter úgy látja, az olyan feltörekvő országoknak, mint Kirgizisztán egy világjárvány komolyabb gazdasági kihívásokat jelent, mint az olyan országoknak, mint például Magyarország, amely a külügyminiszter szerint stabil alapról kezdhet neki a gazdaság újraindításának – írja az alfahir.hu.

Mintha nem is lennénk az Európai Unió tagállama, Európát végképp elhagyva sikerült létrehozni a türk diktatúrákkal valami közös alapot is. Erről bővebben ITT !

Legutóbbi bakui türk találkozón díszvendégként részt vett Orbán Viktor. Az ott elhangzott beszédéből tudtuk meg, hogy kipcsak vér folyik az ereinkben. Ingyen megkapták a türk diktátorok a budapesti Ybl Palotát valami türk irodaháznak, magyar adóból lesz fenntartva a továbbiakban és az alkalmazottak fizetését is a magyar adófizetők állják.  

Mongóliába legutóbb 19 milliárd jutott az adónkból, Kirgizisztánba „csak” 16 milliárd. Miből és miért??

A munkahelyüket a vírus miatt elveszítő magyarok számára meg nincs megoldás. Miért nem a magyarországi problémák megoldására tetszenek törekedni? Meddig lesz képes mindezek terheit elviselni a magyar társadalom?

Arról, hogy Magyarország milyen állapotban van a koronavírus járvány idején, készítettünk egy összeállítást:

Márciusban 577,3 milliárd forint hiányt könyvelt el az önkormányzatok nélkül számolt államháztartás az egy évvel korábbi 209,3 milliárddal szemben. Ezzel a március végéig számolt idei deficit 831,9 milliárd forintra nőtt, ami a tervezett 367 milliárd forint éves hiány 226,7 százaléka.” (Részlet a Pénzügyminisztérium tájékoztatójából). Az államadósság már 32 ezermilliárd(!) forint körül száguld, ebből 12 ezermilliárd forint már a fülkeforradalmi kétharmad sara. Varga Mihály aláírta a 700 milliárd forintos kínai hitelt, és ott van a kedvezőtlen kamatozású orosz hitel is a nyakunkon. Elég sok kedvező kamatozású állampapírt adnak el, és a haveri kör elég sok letelepedési kötvényt adott el ellenőrizetlen hátterű „vásárlóknak”. Ezeket a kötvényeket miután a haveri kör a hasznot zsebre vágta, öt év után kamatokkal megterhelten az adónkból vásárolnak vissza, további súlyos milliárdokkal megterhelve a költségvetést. A kafetéria (béren kívüli juttatás) bizonylatait forgalmazó francia cégeket kiebrudalták, akik nemzetközi bíróságok előtt sorra nyerik ellenünk a pereket. Az IMF-t kikergették 2010 után azonnal – ezt sokszor elmondják, de azt nem, hogy az IMF-hitel helyett más bankoktól kedvezőtlenebb kamatozású hiteleket vettek föl. És ha még ez nem lenne elég, itt van a nyakunkon a koronavírus járvány... A Kínából beszállított egészségügyi szállítmányokat haveri raktárban bértárolják, jelentős részét viszont kiszállítják az országból úgy, hogy még a szállítási költség is a magyar adófizetőket terheli. A hazai háziorvosok meg jelzik, hogy nem kapnak belőle, és sajnos a magyar adófizetőknek se igazán jut!

 Nincs az a rakott szénás szekér a régi közmondás szerint, amelyre ne lehetne még néhány villával felpakolni. Az ellehetetlenülés felé haladó rakott szekerünkre egyre több terhet dobál föl a kormány, hiszen már a fél világnak jut az adónkból, és megkezdte itthon főleg az ellenzéki vezetésű önkormányzatok tönkretételét. Mert ugye a tavaly október 13-ai buktát valahogy rendezni kell a választók felé, meg kell mutatni, hogy ki az úr a házban, vagyis az országban! Mi lesz veled Magyarország?

Békéscsaba, 2020. május 8.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Még technikai fejlődés is csak akkor következik be, ha eredményeit valamiképpen fel lehet használni az emberi szabadság csökkentésére. ” (George Orwell)