Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27090482

2020. május 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.

Kinek a magyarságkutatója?

Munkácsy Mihály: Honfoglalás (részlet)

Bontott-e már valaha honfoglalás kori, kora Árpád-kori sírt, netán látott-e testközelből ilyen temetőt?

– Nem.

– Akkor addig talán nem feltétlenül illendő sommás „szakmai” megállapításokat tennie a korai magyarságot illetően.

Önkéntelenül is ez a régi egyetemi anekdota ugrott be a hír hallatán, hogy január 1-jétől megkezdte működését a Magyarságkutató Intézet, amelynek élére Kásler Miklós a jogász végzettségű Horváth-Lugossy Gábor Józsefet nevezte ki. Sokan kíváncsiak lennének: vajon történt-e hasonló pártbeszéd az emberi erőforrások minisztere és az egyébként a Központi Statisztikai Hivatal műszak és üzemeltetési osztályáról frissen igazolt intézetigazgató között? Nem valószínű, már csak azért sem, mert ahogy a miniszter fogalmazott: nem a legavatottabb tudóst keresték a feladatra, hanem egy kiváló szervezőt.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: Van nekünk Nemzetstratégiai Kutatóintézetünk is ugyancsak egymilliárdért, vagy már többért, Szász Jenő kétszeresen bukott székelyudvarhelyi volt polgármester, Kövér László házelnök keresztkomája vezetésével. Olyan feladatokra nem kellenek külön intézetek, amely feladatok a Magyar Tudományos Akadémia ellátja. Amelyre mostanában a hatalom alaposan rászállt! A közalapítványoknál is ideje lenne rendet vágni. A Hegedűs Zsuzsa által vezetett Minden gyerek lakjon jól alapítvány is elég nagy terhet rak a magyar adófizetőkre, és elég kis segítséget nyújt az érintetteknek. A felesleges költekezést, a veszteséges stadionok építését immár a határainkon túl is abba kell hagyni, mert rámegy az ország. Beruházások kellenek, ez vita tárgya nem lehet, de korrupciómentesen, és értéket előállítók legyenek! Ilyen lehetne például az élelmiszer-feldolgozás újraindítása…

Miért építünk körbe a határaink mentén – Ausztria kivételével – stadionokat, sportcentrumokat? Mi lesz, ha ezeket a létesítményeket Románia, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Horvátország államosítani fogja?

Békéscsaba, 2019. január 17.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A költségeket az adónkból a TAO-ba átpakolt milliárdokból fedezik, vagyis mi valamennyien fizetjük. A TAO kasszakulcsát Csányi Sándor kezeli, a legtöbb támogatást mindenkor az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Felcsút kapja. Nem jár rosszul Seszták Miklós Kisvárdája, de Tállai András Mezőkövesdje sem. Az, hogy a magyar társadalom ezzel is rosszul jár, nem okoz az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak gondot. Annyi már az államtitkár és az államtitkár-helyettes, valamint az ilyen-olyan kormánymegbízott, vagy kormánybiztos, mint égen a csillag. Sok bába közt elvész a gyerek, mert kormányzás az nincs. A propaganda és az adóforintjaink szétszórása a nagyvilágba, az nem kormányzás, hanem a társadalom ellehetetlenítése!” (Részlet az Oligarchaháború – ezt a számlát is mi fizetjük! című cikkből)

Emlékeztető: „A jegybank összes kiadása (több mint ezer alkalmazott munkabére és járulékai, az összes rezsi) a magyar adófizetőket, nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti, ahol elképesztő vásárlások, rokoni összefonódások vannak. Mivel a jegybank állam lett az államban, ezért szabadon gyakorolja ezeket a cselekedeteket. Néhány újságíró feltárja a tényeket, de változás nem történik. A forint gyengülése vagy gyengítése nem érinti meg a jegybank monetáris tanácsát, ezért nincs változás. Az ezen keletkező hatalmas nyereség is az alapítványokhoz kerül? De mi lesz a sorozatosan nagyon rosszul járó magyar társadalommal?” (Részlet a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből)