Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27244088

2020. június 06.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.

Kilenc év alatt 790 milliárd forint tao-pénzt osztottak szét

„Egy év alatt 132 milliárd forinttal nőtt a tao-rendszer bevezetése óta kiosztott összeg.

2011 óta, amikor bevezették a társaságiadó-támogatások új rendszerét, összesen 790,3 milliárd forintot kaptak a sportszövetségek és egyesületek a cégek társasági adójából – küldték meg a szövetségek a számokat a 24.hu kérésére.

Egy éve ilyenkor 658 milliárd forinton állt a számláló, de a 2019/2020-as idényre csak 70,8 milliárd forinttal nőtt a szám, a további 61,5 milliárd forint még az, amennyivel a korábbi évek számlái nőttek.  Az, hogy évekre visszamenőleg nő az összeg, nem újdonság, tehát azt is feltételezhetjük, hogy az idei összeg is nőni fog még. Ez így teljesen szabályos: a támogatási időszak még tart, és ha meghosszabbítják a pályázatokat, akkor utólag korrigálhatóak az adatok.” (hvg.hu).

Ömlik az adónk a stadionokra, a sportra nemcsak Felcsútra, más teleülésekre is. Elsősorban a fideszes potentáttal megterhelt Mezőkövesdre, Kisvárdára és már Nyíregyházára is.

Balmazújvároson ellenzéki önkormányzat van, nem tudták befejezni az uszodát, ezért 500 millió forintot vissza kell fizetniük. A félkész uszoda ott marad torzónak. Az ellenzéki önkormányzatok ellehetetlenítése már országosan dübörög, Karácsony Gerelyből meg soros lett a fővárosban. Elég sok pártot ledarált már a Fidesz, rá is kapott az ízére, és most ledarálja az ellenzéki vezetésű településeket is. Az ezeken a településeken élő választók, ha nem lesznek észnél, soha nem lesz vége a teljhatalmú kormányzásnak! Összefogás nélkül nem megy, a sült galambot már nem lehet sokáig várni, mert az nem tud repülni.

A tao-kasszába és a jegybanki alapítványokba kiömlő adómilliárdjainkról egy tavalyi cikk  elérhető ITT !

Valaki fordítva ül a lovon, hiszen a koronavírus járvány se számít, tovább dől kifelé az adónk például a sportlétesítmények fenntartására és a focisták adókedvezményes giga jövedelmére. Ausztria kivételével végig a határaink mentén épülnek az óriási méretű stadionok, sportakadémiák. Romániában annyira, hogy már a román elnök is kiakadt.

Magyarország jelenlegi helyzetére is oda kell figyelni, mert bizony nem sok szívderítő van benne!

„Márciusban 577,3 milliárd forint hiányt könyvelt el az önkormányzatok nélkül számolt államháztartás az egy évvel korábbi 209,3 milliárddal szemben. Ezzel a március végéig számolt idei deficit 831,9 milliárd forintra nőtt, ami a tervezett 367 milliárd forint éves hiány 226,7 százaléka.” (Részlet a Pénzügyminisztérium tájékoztatójából).

Az államadósság már 32 ezermilliárd(!) forint körül száguld, ebből 12 ezermilliárd forint már a fülkeforradalmi kétharmad sara. Varga Mihály aláírta a 700 milliárd forintos kínai hitelt, és ott van a kedvezőtlen kamatozású orosz hitel is a nyakunkon. Elég sok kedvező kamatozású állampapírt adnak el, és a haveri kör elég sok letelepedési kötvényt adott el ellenőrizetlen hátterű „vásárlóknak”. Ezeket a kötvényeket miután a haveri kör a hasznot zsebre vágta, öt év után kamatokkal megterhelten az adónkból vásárolnak vissza, további súlyos milliárdokkal megterhelve a költségvetést. A kafetéria (béren kívüli juttatás) bizonylatait forgalmazó francia cégeket kiebrudalták, akik nemzetközi bíróságok előtt sorra nyerik ellenünk a pereket. Az IMF-t kikergették 2010 után azonnal – ezt sokszor elmondják, de azt nem, hogy az IMF-hitel helyett más bankoktól kedvezőtlenebb kamatozású hiteleket vettek föl. És ha még ez nem lenne elég, itt van a nyakunkon a koronavírus járvány... A Kínából beszállított egészségügyi szállítmányokat haveri raktárban bértárolják, jelentős részét viszont kiszállítják az országból úgy, hogy még a szállítási költség is a magyar adófizetőket terheli. A hazai háziorvosok meg jelzik, hogy nem kapnak belőle, és sajnos a magyar adófizetőknek se jut belőle!

Békéscsaba, 2020. május 11.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A történet megértéséhez tudni kell, hogy a magyar kormány kiszervezte közel 100 milliárd forint költségvetési pénz kiosztását egy marosvásárhelyi MAGÁNALAPÍTVÁNYNAK, mert így elkerülhetik a nyertes pályázók nyilvánosságra hozatalát. A Pro Economica Alapítvány vezetője, Kozma Mónika idén januárban elismerte, hogy Lénárd András nyert a pályázatukon.” (Részlet a magyar Hang 2020. május 8–14-ei számában megjelent Önbetörés és közpénzmilliárdok. Folytatódik a Csíki Sör zavaros története című cikkéből) A Fidesznek valamennyi Trianonban elcsatolt területrészen is megvannak az oligarchái és a biztos választói! A számlát persze a magyar adófizetők állják.