Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27188940

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Kibújt a szög a zsákból deviza ügyben

Gyakorlatilag a Magyar Állam a végrehajtást kérő.

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöksége szerint vérlázító, hogy a Magyar Állam a végrehajtást kérő a devizahiteles ügyek miatti végrehajtási eljárásokban.

A Magyar Állam felelős vezetőinek a devizahitelesek megmentésével kapcsolatos korábbi nyilatkozatai ellenére jelenleg ott tartunk, hogy a Magyar Állam, mint banktulajdonos, különösen érdekelt a végrehajtási eljárások gyorsaságában és hatékonyságában.

Mivel a devizahitelesek elleni végrehajtási eljárásokban, gyakorlatilag a Magyar Állam a végrehajtást kérő, kibújt a szög a zsákból.

Így már érthető, hogy miért kellett piaci árfolyamon (CHF = 256 Ft) forintosítani a devizahiteleket, hiszen a jegybank és a bankok tulajdonosának a Magyar Államnak az érdekei ezt indokolták.

Falus Zsolt elnök, Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

Forrás és fotó: magyartudat.com/Nemzeti Hírháló

sokkaljobb-kommentár: A 2010-es első kétharmados parlamenti győzelem után a Fidesz törvényt alkotott a devizahitel végtörlesztésre. A lehetőséggel csak a magas jövedelműek, köztük országgyűlési képviselők jól jártak! 2015 februárjában Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott az EBRD-vel, hogy nem fogja akadályozni a kilakoltatásokat! Az idén legkevesebb négyezer családot fognak kilakoltatni. Valamennyi csalárd devizahitelt folyósító ország a hitelt felvevők mellé állva megoldotta lehetőséget, a magyar kormány azonban a bankok mellé állt.

A kilakoltatottak hová tűnnek el, nem érdekli a kormányt, de a mostanában tízezrével behordott úgynevezett vendégmunkások (akiktől majd később vagy sikerül megszabadulni, vagy nem!) lakhatási lehetőségét megoldja… Ráadásul a kilakoltatottak általában jelentős hiteltartozást cipelnek tovább magukkal annak ellenére, hogy az ingatlanjaikat elveszítették. A felvett hitel többszörösét kell(ene) erkölcstelen módon visszafizetni, és bizony a szerencsétlen hitelesnek nincs esélye új életet kezdeni! A devizahitelesek számára nincs segítség, de a határokon átgurul 130 milliárd adóforint, 125 milliárd jut a TAO-kasszába a sportra és stadionok építésére, illetve már a fenntartására, mert az eddig átadott mind veszteségesek. És nem lehet tudni, hány milliárd forint kerül át a hat jegybanki alapítványba, ugyanis a jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget viszont nem az államkasszába fizetik be, hanem átkerül hat jegybanki alapítványba, ahol elképesztő költekezés zajlik, és haveri kifizetőhelyekként is működnek. A jegybank nyeresége vajon mennyivel játszott bele a csalárd devizahitel?

Az egy évvel ezelőtti, Volt egyszer egy devizahitel-végtörlesztés című cikkünk elérhető ITT

Békéscsaba, 2019. július 29.

F. I. – K. M.

Emlékeztető:  „A bank elad egy „terméket”, ami rátelepszik a vevő életére, és megfosztja javaitól. Kifosztó robot – így jellemezte lapunknak Varga István, az MNB felügyelőbizottságának tagja a „magyar devizahitelt”, amely jó eséllyel pályázik az évezred átverése címre. Nem „hibás termék”, hanem csalárd termék, amely 2004 és 2009 között csak néhány ezrest húzott ki az emberek zsebéből, 2009-ben, amikor a forint árfolyama gyengült, már tízezres tételekben fosztogatott”, 2010 nyarától pedig lényegében „rabolt”. A csalók ugyanis agyafúrt turbómotort építettek a devizahitelnek álcázott termékbe, amely az árfolyam elszabadulásakor „rabló hadjáratba kezdett”.  (Részlet a Magyar Hírlapban megjelent Csalárd termék a devizalapú hitel című cikkből)

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)