Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27179959

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Külföldi lapok írták!

A legutóbbi választásokat a kommunisták nyerték Moldáviában úgy, mint eddig mindig (talán magyar mintára?). Az ellenzék tiltakozott, kétségbe vonja a választások tisztaságát. A szavazatok újraszámolása után megerősítették, hogy a választásokat valóban a kommunisták nyerték. Most elbukott a választást megnyerő kommunista Voronin államfőjelöltje a parlamentben. A második kudarc előre hozott választásokat eredményezhet. Eközben tovább dúl a Pruton túli ország és Románia közötti diplomáciai háború. Románia ugyanis megkönnyítette a határon túli, elsősorban besszarábiai románok állampolgárság-szerzését.
 
Bizottságot hozott létre a történelemhamisítások ellen az orosz államfő. Az egyik kormánytag korábban arra tett javaslatot, hogy az egész volt Szovjetunióban börtönnel sújtsák azokat, akik meghamisítják az „orosz igazságot”. Medvegyev lényegében semmire sem kötelező, legfeljebb a hamisítások tényét listázó, valamiképpen az ország presztízsét védeni hivatott 28 tagú bizottságot állított fel. A bizottságra azért is szükség volt, mert a múltat az utódállamok sajátságos módon értelmezik. Oroszországban immár garantált a múlt!
 
Véget ért Nagy-Britannia történetének legnagyobb bevándorlási hulláma egy londoni lap szerint. A gazdasági válság erősödése és a betöltendő állások számának csökkenése határt szab a további bevándorlásnak.
 
Egy baloldali brit lap szerint az uniós választásokat követően sokkal több, populista és szélsőséges politikus foglal majd helyet a brüsszeli parlamentben, mint eddig. A gazdasági válság miatt szenvedő, a munkanélküliség növekedése és a korrupció elburjánzása miatt aggódó választópolgárok Franciaországtól Romániáig az EP-választásokon fejezhetik ki elégedetlenségüket a politikai elitjükkel szemben.
 
Békéscsaba, 2009. május 22.
F. I. – T. Z.