Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27028252

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Kövér bujkáló kommunista vietkongokhoz hasonlította az ellenzéket

A baloldal polgárháborút akar a házelnök szerint, bár az nem derült ki, hogy ezt miből gondolja.

Történelmi lecke nemcsak Kövér úrnak, esetleg Kósa Lajosnak is, mert természetesen a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke is polgárháborút vizionál.

Vietnám két részre volt szakadva: Észak-Vietnámban a kommunisták, Dél-Vietnámban az Amerika-barátok voltak az urak. Amerika nagyon csúnya háborút vívott ott hosszú éveken keresztül, de a vietkongokkal nem bírt. Végül a párizsi békével a vietkongok győzelmét hirdették ki, és kommunista államnak nevezett ország lett az egyesített Vietnám.

A vietkongok megtették a magukét, kiharcolták a szabadságukat. Legyőzték a világ leghatalmasabb hatalmát és hadseregét. A példa tehát nagyon jó az ELLENZÉK SZEMPONTJÁBÓL.

Napjainkban pártunk és kormányunk nagyon jó kapcsolatot ápol a vietkongok, illetve már a leszármazottaik által uralt Vietnámmal. Luxus kórházat építünk ott, és elég sok vietnámi fiatal jön be ingyen tanulni hozzánk. Lehet, hogy erről Kövér László nem tud, de hát ez legyen az ő problémája. A vietkongok átjártak Laoszba, amit elaknásított az amerikai hadsereg. Lehet, hogy a magyarok is menni fognak segíteni az aknamentesítésben. Bár ezt a bizonyos aknamentesítést még Obama elnök is megígérte. A vietkongok miután Amerikától megszabadultak, felszabadították Kambodzsát a rettenetes Pol Pot uralom alól.

Magyarország is szerepet játszott abban a bizonyos vietnámi–amerikai háborúban. Tőlünk szállították ki a Csepel kerékpárokat, amelyeken áttolták az őserdőn keresztül az utánpótlást az asszonyok a vietkongoknak. Alagút-rendszerben is közlekedtek, amelyeknek egy részét felújították, és látogathatóvá, turista útvonallá tették. Lehetne javasolni Kövér úrnak, hogy látogasson el oda.

A Vietnám elleni háborúról mesél Graham Greene A csendes amerikai című regényében, amelyből nagy sikerű film is készült. A vietnámi háború törvénytelen gyermekeiről készült korábbi írásunk elérhető ITT !

A vietnámi háború idején (1955–1975), amelyet először a franciákkal, majd azok kivonulása után az amerikai hadsereggel vívtak a vietkongok, ott járt Váci Mihály költő, és ott is halt meg 1970-ben. Talán a legismertebb verse:

Békéscsaba, 2019. szeptember 18.

Összeállította: F. I.