Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27172958

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Kötelező lesz az NB II-es pályák fűtése

Orbán páholytársa kaszálhat a luxusfejlesztésekkel

Eleve megkérdőjelezhető, hogy másodosztályú csapatoknál valóban szükséges-e a költséges előírás.

Az Orbán Viktor miniszterelnök páholytársaként is ismert Végh Gábor, a Pharos 95 Kft. tulajdonosa jól járhat az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly döntésével, miszerint az NB II-es kluboknál is kötelező lesz a fűthető pálya a 2020-2021-es bajnoki évadtól — írta meg a Népszava. A cikk szerint már most vannak arra utaló jelek, hogy önmagában megkérdőjelezhető luxuselőírással néhányan nagyot kaszálhatnak. Mint írják: az egyik NB II-es klub, a fővárosi Budafoki Munkás Testedző Egyesület eredetileg csak rendbe akarta hozatni a nagypályáját, és két új, műfüves kispálya építését tervezte, aminek költségét 72 millió forintra becsülték. Ehhez képest a már a pályafűtést is tartalmazó végső ár 192 millió forint lett. A közbeszerzést a Pharos 95 vitte el, amelynek tulajdonosa egy VIP-páholyban szurkolt Orbán Viktorral és egy egészalakos, Puskás Ferencet ábrázoló szobrot ajándékozott a felcsúti akadémiának. Végh Gábor emellett a másodosztályú ZTE futball-klub tulajdonosa. (Forrás: 24.hu)

A békéscsabai focicsapat Balmazújvárosba utazott volna zord idő közepette. Úgy voltak vele, hogy fűthető a pálya, biztos meg lesz tartva a mérkőzés. Aztán érkezett a hír, hogy mégsem! Mert a balmazújvárosi polgármesternek el kellett döntenie, hogy bezárja a fürdőt, és akkor fűtik a focipályát, vagy inkább a fürdő maradjon nyitva, és halasszák el a meccset. Az utóbbi mellett döntött.

 „Jelenleg a stadion játéktere balesetveszély és játékra alkalmatlan, így klubunk vezetése úgy döntött, hogy időben jelzi az MLSZ felé halasztási szándékát. Ugyanakkor szerettük volna megkíméli egy felesleges utazástól a vendég együttest és az MTVA stábját is. A stadion ugyan rendelkezik pályafűtéssel, annak hosszú távú üzemeltetése viszont olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az Önkormányzat nem tud bevállalni.” (2017. februári hír a mérkőzés elmaradásáról a Gyógyfürdő honlapjáról).

Nemcsak a beruházásnak lesz hatalmas felesleges költsége, hanem a fenntartásnak is. Egyelőre minden egyes már átadott stadion jócskán veszteséges, és bizony a fenntartásuk is a magyar adófizetőket terheli. Mi lesz vajon a sorsa a több mint 200 milliárdból (eredetileg 100 milliárdosra tervezték!) megvalósuló Puskás Stadionnak, az vajon mekkora veszteséget fog termelni? Nem lesz alkalmas atlétikai versenyek rendezésére, ezért további rettenetes milliárdért építeni kell atlétikai stadiont is, lehet, hogy a kézilabda csarnokhoz hasonlóan ez is 115 milliárdba fog majd kerülni?

Jövőre ismét válság közeleg, de egyelőre nem utal jel arra, hogy a kormány elkezdene visszavenni a pénzszórási szokásaiból, és tartalékolna a rosszabb időkre! Amely idők már elég sok magyar honfitársunknál súrolja az ellehetlenülés határát! A kilakoltatások újabb hulláma közeledik, a szabadságolások után újra lesz rendőri kapacitás is a lebonyolítás segítésére! Hogy hová kerülnek a kilakoltatott embertársaink, az nem igazán éri el a kormány ingerküszöbét, és a rokkantak helyzetének rendezése sem. Ez utóbbi esetben nem hajtják végre az alkotmánybírósági határozatot!  Minél több az ilyen cselekedet, annál népszerűbb a kormánypárt! Az egyre népesebb, és egyre magasabb jövedelmű hatalom jócskán elszakadt a magyar társadalomtól! Eközben egyre nő a népszerűségük! Érti ezt még valaki?

Békéscsaba, 2019. augusztus 9.

Anton

Emlékeztető: „Az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye.” (Orbán Viktor 2007. június 29-én)

Emlékeztető: Noha tényleg sosem áramlott ennyi pénz a magyar sportba, azt is látni kell, hogy ezzel párhuzamosan elképesztő a túlárazási hullám a sportlétesítmények építésekor, vagyis a pénz egy része nem a sportban hasznosul, hanem a kivitelező milliárdos üzletemberek zsebébe vándorol. Nemrég Cser-Palkovics András írta egy Facebook-posztban, hogy elsősorban az építőiparban jellemző mindez, és emiatt elmaradt a városban a kórház új, belgyógyászati tömbjének fejlesztése. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. 18,2 milliárdos ajánlatot tett az Épkar Zrt.-vel konzorciumban, de ezt a hatalmas összeget még a kormány is sokallta, és nem fogadta el. A Vidi FC új stadionjára – szintén legalább 3–3,5 milliárdos költségnövekedés és jelentős csúszás mellett – szerencsére még jutott pénz. (A Vidi tulajdonosa Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja, akinek építőipari cége (Market Zrt.) nem győzi bevállalni az állami beruházásokat, a legnagyobbat talán a vizes vébé túlárazásán kaszált.” (Részlet a Szűnni nem akaró túlárazások című cikkből)