Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27174658

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Kétezer milliárd forint jut nekünk az unióból

Magyarország számára a támogatás keretében mintegy 5,6 milliárd eurót (2 ezermilliárd forint) biztosít az unió. Az uniós országok az összeget a koronavírus elleni fellépésre használhatják a kohéziós politika keretein belül úgy, hogy az uniós bizottság idén nem kéri a strukturális alapok előfinanszírozásának visszatérítését a tagállamoktól. Az így felszabaduló, az uniós kasszából származó 8 milliárd eurót a tagállamok hozzátehetik a strukturális politikára szánt 29 milliárd euróhoz. (hvg.hu)

Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette az Európa Tanács (ET) főtitkárának bírálataira (melyeket Marija Pejcinovic Buric a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos magyarországi jogalkotási folyamat kapcsán írt keddi levelében fogalmazott meg) – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök reggel. A magyar miniszterelnök azt írta a főtitkárnak, hogy legyen szíves tanulmányozni az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat pontos szövegét, valamint vizsgálja meg más államok hasonló jogi gyakorlatát is – mondta Havasi. Ha Ön nem képes segíteni nekünk a jelenlegi válsághelyzetben, kérem, legalább tartózkodjon a védelmi erőfeszítéseink akadályozásától. (24.hu).

A nagy arcból legalább akkor, amikor ekkora a baj, vissza kell végre venni, nem tetézni tovább a nagy bajt! A teljhatalmi törvénynek köszönhetően óriási lehetőség lesz a korrupcióra, amivel ideje lenne felhagyni! És végre sort keríteni az egészségügy rendbetételére, a most a frontvonalban dolgozóik fizetésének megemelésére. Nem a túlburjánzó hatalom jövedelmét kell megduplázni, hanem az életüket kockáztató egészségügyesek, közüzemi és egyéb létfontosságú munkák elvégzésének hőseit.

Az Európai Unióból érkező pénzt a jegybank forintosítja néhány milliárd forint nyereséggel. Ez a nyereség sem kerül be a költségvetésbe, hanem kiviszi a jegybank elnöke a hat jegybanki alapítványba. Vagyis jócskán megdézsmálja a koronavírus járvány elleni küzdelemre biztosított pénzt is!

A társasági adó egy része, vagy már nagy része kimegy a tao-kasszába, immár jócskán 100 milliárd forint felett. A másik nagy pénzcsap a hat jegybanki alapítvány. Ezek óriási lehetőségeiről egy korábbi cikkünk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. március 27.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzen” – ezt mondta nevetve a Népszabadság tudósítójának Orbán Viktor, amikor az újságíró arról kérdezte, hogy megingott-e Matolcsy Györgyben a bizalma az MNB alapítványainak elképesztő pénzszórásai miatt. (Részlet az Orbán a Matolcsy-botrányról című cikkből)

Emlékeztető: „Szükségünk van a nemzeti vagyon, azon belül is a termőföld és a vízkészlet alkotmányos védelmére.” (Orbán Viktor miniszterelnök, 2011. március 28.) Nem helyezte alkotmányos védelem alá a második Orbán-kormány és kétharmados parlamenti többsége a magyar termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat, vagyis a magyar társadalom számára legfontosabb értékeket! A gyalázatos egykulcsos adót viszont levédte, mellyel egy időben megkezdte a minimálbér megadóztatását!