Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18668729

2018. október 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.

Jobbik: A kormány a források előteremtését az önkormányzatokra terheli

A 2018. évi költségvetés koncepciója, helyzetelemzése egyértelműen leírja, hogy jelenlegi ismereteink szerint 600-700 millió forint forráshiánnyal kell számolnunk jövőre, amelyből félmilliárd forint annak a bérkompenzációnak a hiánya, amelyet az állam nem utal az önkormányzatnak a közszférában történt béremelések többletköltségének finanszírozására – emelte ki Kocziha Tünde a Jobbik közgyűlés utáni tájékoztatóján.

A képviselő szerint, ha ez így marad, akkor több területen is csökkenteni kell a költségeket, például az intézményeink szorosabb gazdálkodásával és az önként vállalt feladatok csökkentésével.

– Számíthatunk arra, hogy jövőre kevesebb pénz juthat a sport, a kultúra támogatására, de a szociális területet is érintheti a költségcsökkentés. Ez a forráshiány okozta állapot egy évek óta zajló folyamat része, hiszen a kormány előszeretettel alkotja meg a jelentős költségekkel járó törvényeket, viszont a szükséges források előteremtését sokszor az önkormányzatokra terheli – szögezte le Kocziha Tünde.

Az SZMSZ elfogadott módosítása további egy perc megszólalási lehetőséget ad a képviselőknek.

– Meg sem lepődtem az egyik kormánypárti képviselő szavain, aki azzal indokolta nem szavazatát, hogy nem szeretné, ha kampányidőszakban az ellenzéki képviselők tágabb időkeretben bírálhatnák a kormányt. Békéscsaba kormánypárti képviselői a múlt közgyűlésen szavazták meg a helyi plakáttörvényt, amely a legmagasabb adót veti ki a reklámhordozókra, ezzel is akadályozva a Jobbik hirdetési lehetőségeit, most pedig az ellenzék száját fognák be, hogy ne kelljen a kritikákat hallgatni – fogalmazott Kocziha Tünde.

A képviselő megjegyezte még, hogy a kistérségi ügyek újra előkerültek, mert az önkormányzat feljelentésében érintett család kártérítési szándékkal lépett fel az önkormányzat felé. mint mondta, a sokszor hevessé vált vitában felmerült a jogi, ügyrendi és ellenőrzési bizottság elnökének felelőssége is.

Forrás: Csabai Mérleg  

Szükséghelyzeti közlekedés címmel írta meg ugyancsak a Csabai Mérleg, hogy továbbra is a DAKK szolgáltat Békéscsabán. A szükséghelyzetből leginkább az utazóközönséget érintő téma: „…a korábban megszavazott új körjáratokat nem vezetik be (többek között a Lencsési lakótelepet és Jaminát kötötték volna össze így), azok ugyanis nem férnének bele a megszabott költségkeretbe.” F. I.