Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27260341

2020. június 07.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Róbert napja van.
Holnap Medárd napja lesz.

Januárban kezdődik Simonka György büntetőpere

Simonka György megy, de a hátország marad Békésben

Simonka György falujában, Pusztaottlakán lefutott a választás, ugyanis kizárólag a fideszes polgármester indul, csak képviselő-jelöltségért indul két független, hogy legalább kicsit ráláthasson arra, mi történik ott, ahol alig van nyoma a több milliárd forintnyi uniós pénznek. Megnéztük, Simonka büntetőügye hogyan rajzolta át a választási térképet.

Nem törte meg a kormánypárt Simonka György iránti bizalmát a képviselő ellen indult büntető eljárás, legalábbis egyelőre nem látni ennek jelét. A vádirat szerint bűnszervezetként működő hálózat egyre sötétebb képet fest, a bűnszervezet irányításával megvádolt Simonka György mellett a felesége és az unokahúga is vádlott lett a másfél milliárdos költségvetési csalás, okirat hamisítás, vesztegetés miatt indított eljárásban, de képbe került a képviselő 77 éves édesanyja is. Simonka folyamatosan hangoztatja ártatlanságát.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Forrás: hvg.hu

sokkaljobb-kommentár: A termőföld mutyik egyelőre nem kerültek szóba, és lehetnek még további rokonok is az ügyben. A 350 lakos körüli Pusztaottlaka mindig jelentős támogatásokat nyert, főleg Simonka polgármestersége idején az önhikis (önhibájukon kívül hátrányos helyzetű) pénzekből, holott hosszú évek óta sem óvoda, sem iskola nincs a kis faluban. Most is indulnak Pusztaottlakán az önkormányzati választáson Simonka György emberei. Ugyanúgy szavaz a parlamentben, mintha mi sem történt volna, és még az is lehet, hogy az eljárás megindítása óta is nyeri a pályázati pénzeket!

Békéscsaba, 2019. október 9.

F. I. –M. K. M. 

Emlékeztető: „Válasz helyett vissza Polt-Palásthy Mariannához! A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, amelynek mostantól elnökhelyettese, papíron nagyon fontos szervezet. Többek között a kormányzati döntések végrehajtásának ellenőrzése, illetve az uniós forrásokból biztosított támogatások, közalapítványoknak, egyesületeknek nyújtott költségvetési pénzek felhasználásának vizsgálata a feladata. Ha alkalmas a feladatára, hamarosan bőven lesz tennivalója a férje által irányított ügyészségnek.” (Részlet a Papíron jogállam című cikkből) Polt-Palásthy Marianna eddig a jegybanknál volt havi ötmillióért humánpolitikai vezetői. Vajon itt is annyi lesz a fizetése, és ehhez hozzáigazítják a vezetők bérét is?