Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26235205

2020. március 31.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Árpád napja van.
Holnap Hugó napja lesz.

Jakab Péter: a kormány elismerte, hogy közeledik a gazdasági válság, mégsem védi meg az embereket

Jakab Péter Jobbik-elnök az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, és többek között Orbán Viktor 22. évértékelőjéről is kérdezték. Mint mondta, nemcsak neki volt baja az elhangzottakkal. Dunaújvárosban a választópolgárok is értékelték az évet, és ők arra reagáltak, amit a bőrükön érzékelnek - utalt az összellenzéki támogatással induló jobbikos Kálló Gergely győzelmével záruló vasárnapi időközi országgyűlési választásra.

A politikus szerint az emberek joggal érzik, hogy közeledik a gazdasági válság, amit maga a kormány is elismer, és ők azt várnák, hogy valamilyen módon védje meg a pénztárcájukat ettől, ám azt tapasztalják, hogy ezt a védelmet nem kapják meg.

Jakab Péter továbbá felrótta Orbán Viktornak azt is, nem beszélt arról sem, hogyan lehet 2,8 százalékos nyugdíjemelést beosztani egy hónapra miközben már a 4 százalékot is meghaladja az infláció. S hiába a nyugdíjprémium utólagos kifizetése, ezzel 20 milliárd forintot elvon a nyugdíjasoktól a kormány.

„Lényegében azt várja el a kisnyugdíjasoktól, hogy 20 milliárd forint erejéig hitelezze meg a Mészáros-kormányt" – fogalmazott. (azoknak a nyugdíjasoknak, akik november 1-je előtt év közben meghalnak, a nyugdíjprémiumával jól jár az állam! Jól ki van ez is találva! – F. I.)

A „Mészáros-kormány” megnevezést azzal magyarázta, hogy Orbán Viktor vagyona Mészáros Lőrincnél van. A miniszterelnök vagyonnyilatkozatával (emlékezetes, Orbán Viktor 2020-as nyilatkozatában már egyetlen fillér megtakarítás sem szerepel - a szerk.) minden rendben van, de a valósághoz nincs semmi köze, a valósághoz a magyar melósnak van köze – fűzte hozzá.

A folytatás, illetve a teljes cikk az ATV Egyenes beszéd című műsorában elhangzott interjú videójával elérhető ITT !

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereség meg a hat jegybanki alapítványt?! Ez is a világon egyedül álló gyakorlat. A jegybank állam lett az államban! És az is egyedülálló gyakorlat, hogy egy ország kormánya a multik és a gazdagok kormánya legyen! A hat jegybanki alapítványt pedig el kell számoltatni, és fel kell számolni! A jegybanki nyereségnek a KÖLTSÉGVETÉSBEN van a helye, és nem szinte magánalapítványokban! Volt az egyik jegybanki alapítványnál egy bank, a szép nevű Növekedési Hitelbank, amelyet Matolcsy György egyik unokatestvére működtetett. Százmillió feletti hiteleket vettek ott fel a rokonok, majd bedőlt a bank. Felszámolták és a betétbiztosítási alap lerendezte az adósságot.” (Részlet a Meglódult az infláció a gyenge forint miatt című cikkből) 

Emlékeztető: „Az Elios-történetben Tiborcz István mellett kulcsszereplőnek tekinthető Lázár János is, aki Hódmezővásárhely polgármestereként, majd a Miniszterelnökséget vezető miniszterként is az ügy érintettjévé vált. Annak idején Lázár még büszkélkedett is azzal, hogy a nagyszerű közvilágítást fejlesztő projektet együtttalálták ki Tiborcz Istvánnal. Hódmezővásárhely önkormányzata volt tehát az első, amely még 2009-ben megbízást adott Tiborczék cégének, amely ezáltal szerzett komoly referenciát a későbbi közvilágítás-fejlesztési pályázatokhoz.” (Részlet a Sötétség délben című cikkből)